Genç Kız Futbolcunun Milli Gururu - Konya - Son Dakika
Spor

Genç Kız Futbolcunun Milli Gururu - Konya

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Milli takıma seçilen Habibe Nur Işıkoğlu ile röportaj Konya İdmanyurdu Teknik Direktörü İbrahim Özalp ile röportaj Kulüp başkanı Abdullah Yaman ile röportaj Konya İdmanyurdu oyuncularının antrenmanından detaylar Habibe'nin top sektirmeleri Genç kız futbolcunun milli gururu Babasının "Kızlar futbol mu oynar. Evde otur, annene yardım et" sözüne aldırış etmeden çalışan Konyalı futbolcu Habibe Nur Işıkoğlu, 17 Yaş Altı Milli Takım'a seçilmeyi başardı Habibe Nur: "Emeğimin karşılığını almaya başladım. Milli maçlarda yer alabilirsem takımdaki arkadaşlarıma destek olmak istiyorum" Konya İdmanyurdu Teknik Direktörü Özalp: "Erkeklerde aynı anda bulunmayan çoğu özelliğin Habibe'de olduğunu düşünüyorum.

23.03.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Milli takıma seçilen Habibe Nur Işıkoğlu ile röportaj

Konya İdmanyurdu Teknik Direktörü İbrahim Özalp ile röportaj

Kulüp başkanı Abdullah Yaman ile röportaj

Konya İdmanyurdu oyuncularının antrenmanından detaylar

Habibe'nin top sektirmeleri Genç kız futbolcunun milli gururu

Babasının "Kızlar futbol mu oynar. Evde otur, annene yardım et" sözüne aldırış etmeden çalışan Konyalı futbolcu Habibe Nur Işıkoğlu, 17 Yaş Altı Milli Takım'a seçilmeyi başardı

Habibe Nur: "Emeğimin karşılığını almaya başladım. Milli maçlarda yer alabilirsem takımdaki arkadaşlarıma destek olmak istiyorum"

Konya İdmanyurdu Teknik Direktörü Özalp:

"Erkeklerde aynı anda bulunmayan çoğu özelliğin Habibe'de olduğunu düşünüyorum. İki ayağını kullanabiliyor ve kaleyi gördüğü yerden isabetli şut atabiliyor"

MUHAMMED BOZTEPE/ AYŞE ŞENSOY - Konya İdmanyurdu Kadın Futbol Takımı oyuncusu Habibe Nur Işıkoğlu, babasının futbolu bırakmasını istemesine rağmen çalışmasını sürdürerek 17 Yaş Altı Milli Takım'a seçildi.

Futbola 6 yaşında başlayan 16 yaşındaki Habibe Nur, kız arkadaşlarından çok erkeklerle futbol oynayarak yeteneğini geliştirdi. Top bulamadığı zaman arkadaşlarıyla pet şişeyle maç yapan Habibe'nin yeteneğini, okulundaki beden eğitimi öğretmeni keşfetti. Okul takımına seçilen Habibe, öğretmenlerinden gördüğü desteği o dönemde babasından göremedi.

Babasının "Kızlar futbol mu oynar. Evde otur, annene yardım et" sözüne aldırış etmeden çalışmaya devam eden Habibe, gayretlerinin neticesinde 17 Yaş Altı Milli Takım'a seçilmeyi başardı.

"Elimden geleni yapmak istiyorum"

Habibe Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takıma seçildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Bunun kendisi için tarifi zor bir mutluluk olduğunu belirten Habibe Nur, "Emeğimin karşılığını almaya başladım. Milli maçlarda yer alabilirsem takımdaki arkadaşlarıma çok büyük destek olmak istiyorum. Elimden gelenin fazlasını yapmayı hedefliyorum. Orta sahada oynuyorum. Arkadaşlarıma gol pasları atmak istiyorum. Onlar da gole çevirebilirse, çok iyi olur." dedi.

Habibe Nur, babasının ilk başlarda futbol oynamasına karşı olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Babam, 'Kızlar futbol oynamaz' diyerek karşı çıkıyordu. Sonra beden eğitimi öğretmenim babamla konuştu. O süreçte annem de bana destek oldu. Şu an babam çok farklı düşünüyor. Eve geldiğimde 'Niye eve geldin, bugün antrenmanın yok mu senin' diye soruyor. Artık köstek yerine destek oluyor. Annemi ve babamı çok seviyorum. Şu anda en büyük destekçilerim onlar. İnşallah ömrümün sonuna kadar bana desteklerini sürdürürler."

"Zidane'ı izler gibi oluyorum"

Konya İdmanyurdu Teknik Direktörü İbrahim Özalp da Habibe Nur'un 2 yıldır kendileriyle çalıştığını ifade etti.

Habibe Nur'un çok yetenekli olduğunu dile getiren Özalp, şunları kaydetti:

"Erkeklerde aynı anda bulunmayan çoğu özelliğin Habibe'de olduğunu düşünüyorum. İki ayağını kullanabiliyor ve kaleyi gördüğü yerden isabetli şut atabiliyor. Top ayağındayken almak çok zor. Maçlarda Zinedine Zidane'ı izler gibi oluyorum. Yaşı daha küçük. Milli takıma seçildi. Zaman içerisinde üstüne koyarak, yeteneklerini geliştirecek. Bu özellikleriyle A Milli Takım'a kadar çıkabileceğini düşünüyorum."

Konya İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Abdullah Yaman ise yaklaşık 7 senedir kadın futbolunda faaliyet gösterdiklerini vurgulayarak, "Futbolcularımızdan Habibe, milli takıma seçildi. Gerçekten başarılı bir sporcumuz. 5 günlük bir kampa gidecek. Yaklaşık 2 ay sonra da maçlar başlayacak. İnşallah o maçlara çağrılacak ve orada da başarılı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Genç Kız Futbolcunun Milli Gururu - Konya
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Genç Kız Futbolcunun Milli Gururu - Konya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement