'Uyuyan Güzel' Masalı Gerçek Oldu! - Son Dakika
Güncel

'Uyuyan Güzel' Masalı Gerçek Oldu!

İngiltere'de yaşayan 20 yaşındaki genç kız, yakalandığı 'Uyuyan güzel' sendromu sebebiyle günde 22 saat uyumak zorunda.

21.10.2014 10:34  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Manchester şehrinde yaşayan 20 yaşındaki Beth Goodier, nadir görülen bir rahatsızlık olan Kleine-Levin Sendromu'na yakalandığı için günde 22 saat uyumasına engel olamıyor.

4 YILDIR BU HASTALIKLA UĞRAŞIYOR

Beth Goodierir, bir uyku bozukluğu olan ve 'Uyuyan Güzel' sendromu olarak da bilinen rahatsızlığı 4 yıldır çekiyor. Doktorlar hastalığın tedavisi olmadığını ve ilk teşhis konulduğu zaman 13 yıl içinde kendi kendine geçeceğini söylemişler.

BU HASTALIK DÜNYADA SADECE BİN KİŞİDE VAR

Dünyada bu hastalığa yakalanan yaklaşık 1,000 kişi varken, İngiltere'de sadece 40 kişi bu rahatsızlıkla uğraşıyor.

Hastalığı yüzünden annesinin evine taşınan ve bazen günlerce uyuduğunu söyleyen Goodier, okula gidemiyor ve çalışamıyor.

SOSYAL HAYATI KÖTÜ ETKİLİYOR

Nöroloji doktoru Guy Leschziner, 'Uyuyan Güzel' Sendromu'nun kulağa güzel gelse bile, hastalığın saatlerce ve bazen günlerce uyumaya zorladığını, insan hayatını oldukça kötü etkilediğini ve bu durumun gerçekten harap edici bir durum olduğunu açıkladı.

Goodier'ın rahatsızlığı aslında sadece çok uyumak değil. Ayık olduğu zamanlarda da ilaç kullanmak zorunda çünkü çocuk gibi davranabiliyor ve kafası karışabiliyor.

GÜN İÇİNDE YAPMAK İSTEDİKLERİNE 2 SAAT AYIRABİLİYOR

İngiliz kanalı BBC'ye konuşan annesi Janine Goodier, kızının her gün salondaki koltukta veya kendi yatağında uzandığını ve gün içerisinde sosyal hayatına sadece 2 saat ayırabildiğini söyledi.

Anne, kızının yaşadığı bu hastalığın farkındalığını arttırmak için 2011 de kurulan yardımsever bir kuruma destek olduğunu söyledi.

GENÇ KIZ: BU HASTALIK GERÇEKTEN KORKUNÇ

Beth Goodier, 4 yıldır hayatnı olumsuz etkileyen hastalığı için, 'Bu güzel bir şey değil, romantik de değil. Bu gerçekten korkunç bir şey' dedi.

\'Uyuyan Güzel\' Masalı Gerçek Oldu!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Uyuyan Güzel' Masalı Gerçek Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • sokrates: gencecik kız. . . inşallah düzelir 73 0 Yanıtla
  • deniz deniz: gelsin yanima ben unu uyutmamam 6 60 Yanıtla
  • davutoğlu: harbiden uyuyan güzel. . . :P 43 4 Yanıtla
  • hasan: Arkadaslar burada bu konu tiye alinmis ama belliki kiz durumdan cok rahatsiz yasayan bilir herhalde . . tedavideymis demekki ciddi bir hastalik allah sifalar versin insallah hastaliklarla bana gore dalga gecilmez bugun sana yarin bana allah hepimize ilk once saglik nasip etsin yarabbim. 6 0 Yanıtla
  • vay: ards hepte güzel kızlara mı yarabbı masallah insallh düzelir 0 0 Yanıtla

Advertisement