Kaçırıllan Genç Kız İçin ,Valilik Önünde Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kaçırıllan Genç Kız İçin ,Valilik Önünde Oturma Eylemi

Kaçırıllan Genç Kız İçin ,Valilik Önünde Oturma Eylemi

Batman'da bir anne, 18 yaşındaki kızının geçici köy korucuları tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle Valilik önünde oturma eylemi başlattı.

31.07.2014 18:05  Güncelleme: 08:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da bir anne, 18 yaşındaki kızının geçici köy korucuları tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle Valilik önünde oturma eylemi başlattı.

Kozluk ilçesine bağlı Güllüce köyünde oturan ve kızı Nazlı Bidikçi'nin, Yazılı köyündeki geçici köy korucuları tarafından kaçırıldığını iddia ederek, Valilik önünde oturma eylemi başlatan Nursel Bidikçi, akıbeti hakkında bilgi sahibi olmadığı kızının kendisine verilinceye kadar eylemini sürdüreceğini söyledi.

Kızının yaşının kimlikte 18, gerçekte 16 olduğunu savunan Bidikçi, kızını kaçıran geçici köy korucularının isimlerini bildiğini, kızının evinin kapısının önünden kaçırıldığını ileri sürdü.

Bidikçi, "Kızım kapımın önünde geçici köy korucuları tarafından beyaz bir minibüsle kaçırıldı. Ben ve çocuklarım onlara müdahale ederken N.S isimli geçici köy korucusu elindeki uzun namlulu silahla ateş ederek, bizi engelledi. Arkalarından bakakaldım" diye konuştu.

Olayın ardından durumu jandarma ekiplerine bildirdiklerini belirten Bidikçi, kızının kaçırıldığı köyün ismini verdiğini, ancak jandarma ekiplerinin köyde aracı gördüğünü, kızını bulamadığını söyledi.

Kızının bulunması için Kaymakamlık, Valilik ve İl Jandarma Komutanlığına başvurduğunu anlatan Bidikçi, üzerinden 26 gün geçmesine rağmen hala kızından bir haber alamadığını dile getirdi.

Bidikçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanlığından yardım talebinde bulunarak, şöyle devam etti:

"Kızım bu vatanın, memleketin, toprağın kızıdır. Bir an önce bana teslim edilmesini istiyorum. Kızım bulununcaya kadar da Valilik önünde oturma eylemini sürdüreceğim. Korkma kızım bu milletin hepsi senin arkandadır."

Anne Bidikçi'nin eylemine HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel, İl Genel Başkanı Emine Aslan ile Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyeleri de destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaçırıllan Genç Kız İçin ,Valilik Önünde Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement