Genç Mucit'ten Müzikli Sıvı Sabunluk - Son Dakika
Yerel

Genç Mucit'ten Müzikli Sıvı Sabunluk

Genç Mucit\'ten Müzikli Sıvı Sabunluk

Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Rabia Yıldız, Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından düzenlenen “Geleceğin Mucitleri” adlı bilim yarışmasında “Müzikli Sıvı Sabunluk” adlı projesi ile Türkiye genelinde ilk 10’a kalarak büyük bir başarıya imza attı.

07.04.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Rabia Yıldız, Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından düzenlenen "Geleceğin Mucitleri" adlı bilim yarışmasında "Müzikli Sıvı Sabunluk" adlı projesi ile Türkiye genelinde ilk 10'a kalarak büyük bir başarıya imza attı.

Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren, yaratıcı ve evrensel bir kuşak için Samsung ve Multi Channel Developers işbirliğinde gerçekleştirdiği yarışmaya Türkiye'nin her yerinden birçok proje katıldı. Çevre, enerji, sağlık ve teknoloji alanlarındaki projelerden biri de Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Rabia Yıldız tarafından hazırlandı. Teknoloji Tasarım Öğretmeni Samet Özavcı danışmanlığında yürütülen "Müzikli Sıvı Sabunluk" adlı projede el yıkama işi eğlenceli hale getiriliyor. Projeye göre sıvı sabunluğa bağlanan müzik sistemi sayesinde insanlar ellerini yıkamak için sıvı sabun düğmesine bastığı zaman farklı müzik parçaları ile karşılaşıyor. Proje ile özellikle küçük öğrencilere el yıkama alışkanlığı kazandırılmak isteniyor.

Yarışmada birinci ve ikinci aşamaları geçerek ilk on arasına giren genç mucidin projesinin televizyon çekimleri yapıldı. Sci Teck Tv tarafından kurulan stüdyoda iki kişilik profesyonel bir ekipçe yapılan çekimler 1 ay süresince Daily Motion Türkiye video portalında http://www.dailymotion.com/contest/geleceginmucitleri/videos#video=x1jsmv5 adresinde yayınlanıyor. Son aşamada değerlendirmeyi belirleyecek puanların yüzde 20'si 1 ay süresince yayınlandığı Daily Motion Türkiye video portalından halk katılımı ile sağlanacak. Bu oylama sonucunda belirlenen ilk 6 proje günde 15 dakikalık bir program olmak üzere 5 gün boyunca Sci Tech Tv ve Kidz Tv ekranlarında yayınlanacak. Sonuçları 1 Mayıs 2014 tarihinde açıklanacak yarışmada birinciye 2 bin TL, ikinci ve üçüncüye biner TL ödül verilecek. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Mucit'ten Müzikli Sıvı Sabunluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement