Genç MÜSİAD'ın yeni başkanı Engin Akdağ oldu - Son Dakika
Güncel

Genç MÜSİAD'ın yeni başkanı Engin Akdağ oldu

Genç MÜSİAD\'ın yeni başkanı Engin Akdağ oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD'ın Gençlik Kuruluşu olan Genç MÜSİAD'ın 12. Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti.

25.02.2017 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olpak: "Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'nin geleceği"

Genç MÜSİAD'ın faaliyetlerinin ve hedeflerinin dile getirildiği toplantı sonrasında Genç MÜSİAD'ın Gençlik Üye Başkan Yardımcılığını yürüten Engin Akdağ, Genç MÜSİAD'ın yeni başkanı oldu. Toplantıda yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanlığı sistemine değinen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, sistem değişikliğinin bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin geleceği olduğunu söyledi.

MÜSİAD 4. Dönem Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD 3. Dönem Başkanı Doç. Dr. Ömer Bolat, Anadolu ve Avrupa'daki Başkanlar ve üyeleri ile MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın katılımıyla Genç MÜSİAD 12. Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Genç MÜSİAD'ın faaliyetlerinin ve hedeflerinin dile getirildiği toplantıda sonrasında Genç MÜSİAD'ın yeni başkanı Genç MÜSİAD'ın Gençlik Üye Başkan Yardımcılığını yürüten Engin Akdağ oldu.

Fettahoğlu: "2023 hedeflerine ulaşabiliriz"

Genç MÜSİAD'ın Başkanlığını devreden Yavuz Fettahoğlu yaptığı konuşmasında, Genç MÜSİAD'da doğru iş yapmayı, doğru insan olmayı öğrendiklerini, bu sayede ihanetler karşısında eğilip bükülmediklerini söyledi. Genç MÜSİAD'ın sadece yurt içinde değil yurt dışında da rol model olduğunu ifade eden Fettahoğlu: "Son dönemde yaşadıklarımız bize teşkilatlanmanın ve yapılan her etkinliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bize yorulmak haram. 2023 hedefimiz var. Bazıları artık bu hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını söylüyor. Ama imkansız değil, dünya ticaretinden yüzde 1,5 almak bizi hedefe ulaştırır. Genç MÜSİAD'ın genç girişimcilerinin bu ekonomik hedeflere giden yolda çok önemli vazifeleri var" dedi.

Cumhurbaşkanının 15 Temmuz sonrasında milli seferberlik tanımını dile getirdiğine değinen Fettahoğlu, "Genç MÜSİAD için seferberlik gençlerin ekonomiye verdiği katkının süratle arttırılmasını sağlamak" dedi. Gençlerin üniversiteden sonra iş hayatına atıldığını ve bunun çok geç olduğunu ifade eden Fettahoğlu, "Bu nedenle '24 Çok Geç' projesini başlattık. Liselerde de çalışmalar yapıyoruz ve bu çalışmaları yeni dönemde artıracağız. Ayrıca Young Business Akademi ile Türkiye'nin en zeki ve en başarılı gençlerine ulaşıyoruz" diye konuştu.

Engin Akdağ: "250.000 yeni istihdam için çalışmalara başladık"

2017-2019 döneminde Genç MÜSİAD'ın başkanlığını yürütecek olan Engin Akdağ, "Genç MÜSİAD'ı gelecek vadeden, helal kazancın esas olduğu, birlik ve beraberliğin savunulduğu her platformda en iyi şekilde temsil etmek üzere devralıyoruz" dedi. Yeni dönemde 50 şube ile birlikte ortak çalışmalarını artıracaklarını söyleyen Akdağ: "Genç MÜSİAD'ın markası olan iki yılda bir düzenlediğimiz ve bu yıl altıncısını düzenleyeceğimiz Uluslararası Genç İşadamları Kongremizi gerçekleştireceğiz. Genç kardeşlerimize girişimciliği teşvik edip, gençlerimizi gönüllü kuruluşlarda çalışmaya teşvik eden programlar düzenleyerek, sadece Türkiye'de değil, bütün İslam dünyasında ve kardeşlerimizin olduğu her yerde varlığımızı hissettireceğiz. Avrupa'daki Genç MÜSİAD'lılarla iş birliğimizi arttıracağız. Nail Başkanımızın MÜSİAD Üyesi 50 bin üye işletmenin toplamda 250.000 yeni istihdam imkânına yönelik hedefine ilişkin biz gençler olarak da çalışmalara başladığımızı ayrıca belirtmek istiyorum" dedi.

Olpak: "Genç MÜSİAD'ın ülkemiz için yaptıklarıyla iftihar ediyoruz"

Kurulda konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Ekonomiden Sosyolojiye, Siyasetten Ekolojiye kadar her alanda sürdürülebilirliğin gençlerle mümkün olduğunu söyledi. Gençlik olmadan ilerlemenin mümkün olmadığını ifade eden Olpak, "MÜSİAD'tan ve amaçlarından bahsettiğim her yerde MÜSİAD'ın en büyük ve en önemli projesinin, Genç MÜSİAD olduğunu söylüyorum. Genç MÜSİAD, Türkiye'de 3.100 üye, 50 şube ve yurtdışında 16 temsilciliği ile Türkiye'nin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşu" dedi.

Başkanlığı döneminde, Genç MÜSİAD Başkanı'nın yönetim kurulu asıl üyesi olarak görev yapmaya başladığını söyleyen Olpak, "Genç MÜSİAD, 24 Çok Geç, Teknolojide Kadın Eli, Hami Yatırımcılık ve Uluslararası Genç İşadamları Kongresi gibi projeleri hayata geçirdi. Genç MÜSİAD'la ve Genç MÜSİAD'ın ülkemiz için yaptıklarıyla iftihar ediyoruz" diye konuştu.

Olpak: "Cumhurbaşkanlığı sistemi bir ihtiyaç"

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı sistemine de değinen Olpak, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin geleceği olduğunu söyledi. Olpak, "MÜSİAD olarak, Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilmesi sürecinin başından beri söylediğimiz bir gerçek var. Bu da Türkiye'de, Kuvvetler Ayrılığı olarak ifade edilen, ama kurgusunda Kuvvetler Karmaşası olan sistemin mutlaka değiştirilmesi ihtiyacıdır. Sistemin hem fiili ve yasal durumu tarif edecek şekilde tanımlanması, hem de Türkiye'ye ayak bağı olan taraflarının düzenlenmesi gerekiyor.
Bugün yapılan değişiklik de, tam olarak bu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç MÜSİAD'ın yeni başkanı Engin Akdağ oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement