Genç Pehlivanlar" Adlı Belgeselin Gösterimi Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Genç Pehlivanlar" Adlı Belgeselin Gösterimi Yapıldı

53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde, Ulusal Yarışma Bölümü'nde yarışan "Genç Pehlivanlar" adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

19.10.2016 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde, Ulusal Yarışma Bölümü'nde yarışan "Genç Pehlivanlar" adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

Festival kapsamında Antalya Kültür Merkezi'nde ilk defa sinemaseverlerle buluşan filmin gösterimine yönetmeni Mete Gümürhan ile belgeselde yer alan Güreş Eğitim Merkezi'nden çocuk güreşçiler katıldı.

Şampiyon olmak isteyen çocuk güreşçilerin mücadelelerinin hayatlarından kesitlerle anlatıldığı belgesel film izleyenlerden alkış aldı.

Gösterim sonunda izleyici sorularını yanıtlayan Gümürhan, filmi uzun uğraşlar sonucu çektiklerini söyledi.

Gümürhan, çocukları kameraya alıştırmanın uzun sürdüğünü ifade ederek "Birkaç gün 'Kameraya bakmayın' diye bağırdık. Uyarılarımızın ardından kamera yokmuş gibi davranmayı öğrendiler." dedi.

Uzun süreli bir ön hazırlık yapmadıklarına işaret eden Gümürhan, belgeselin çekimlerinin 2,5 hafta sürdüğünü aktardı.

Hollanda da yapımcı olarak çalıştığını anlatan Gümürhan, "Genç Pehlivanlar, Türkiye'de yaptığım ilk film. Çocuklar için de benim için de her şey ilkti. Yetişkinleri değil, gençleri ve çocukları düşünerek bu filmi yaptım." diye konuştu.

Gümürhan, bir izleyicinin film sonunda neden yabancı müzik kullandığını sorması üzerine, evrensel olması için bunu tercih ettiklerini söyledi.

Belgeselde yaşamları anlatılan çocuk güreşçiler de çekimler sırasında kameranın varlığını çok hissetmedikleri için doğal davrandıklarını belirtti.

Genç Pehlivanlar, 66. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde "Generation Kplus" yarışma bölümüne seçilen ilk Türk belgesel olmuştu.

Genç Pehlivanlar" Adlı Belgeselin Gösterimi Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Genç Pehlivanlar' Adlı Belgeselin Gösterimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement