Genç Sada Yüzünden Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Genç Sada Yüzünden Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri Arası'nda düzenlenen "Genç Sada Yüzünden Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" Ege Bölge finali Uşak'ta yapıldı.

27.04.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri Arası'nda düzenlenen "Genç Sada Yüzünden Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" Ege Bölge finali Uşak'ta yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya İzmir, Uşak, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Denizli, Eskişehir, Kütahya, Manisa, Muğla'dan 11 yarışmacı katıldı.

2013 yılı Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya birincisi Yaşar Cuhadar'ın okuduğu Kur'an Tilaveti ile başlayan yarışmada konuşan Uşak Valisi Seddar Yavuz, gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesini arzu ettiklerini belirterek, Kur'an-ı özüyle ve sözüyle anlamanın en büyük kazanç olduğunu söyledi.

Son on yılda Türkiye'de sesiz bir devrim gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Yavuz, "Kefenini giyerek yola çıktık diyen insanlara ihanet etmek, onlara türlü tuzaklar kurmak yakışır mı? Bizim bize hizmet edenlere, Allah'ın kelamını yaymaya çalışanlara olsa olsa teşekkürümüz, duamız olur" dedi.

2015 - 2016 eğitim öğretim yılı itibari ile Uşak'ta İmam Hatip okullarının fiziki mekan sorununun ortadan kalkacağını ifade eden Yavuz, "Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz en güzel dersliklerde eğitim görecek. Bundan sonraki süreçte bizim bu çocukları sevgiyle kucaklayacak, şefkat gösterecek, kırk dakikalık değil yirmi dört saatlik öğretmenlik yapacak bir kadroya ihtiyacımız var" dedi.

Konuşmaların ardından 11  İmam Hatip Lisesi öğrencisi sırayla Kur'an-ı Kerim  okudu.

Yarışmada, Eskişehir Sarıcakaya İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Safa Canbaz birinciliği elde etti.

Canbaz, 31 Mayıs'taki Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı

Yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genç Sada Yüzünden Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement