Genç'ten Vatandaşlara 'Mavi Marmara' Teşekkürü - Son Dakika
Yerel

Genç'ten Vatandaşlara 'Mavi Marmara' Teşekkürü

Genç\'ten Vatandaşlara \'Mavi Marmara\' Teşekkürü

Bir haftadır Samsun’da bulunan Mavi Marmara Gemisi’ne Samsun ve bölge halkı büyük ilgi gösterirken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gemiyi ziyaret eden vatandaşlara teşekkür etti.

14.03.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir haftadır Samsun'da bulunan Mavi Marmara Gemisi'ne Samsun ve bölge halkı büyük ilgi gösterirken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gemiyi ziyaret eden vatandaşlara teşekkür etti.

Canik Belediyesi tarafından, saldırıya uğramasından 5 yıl sonra insanlık ve özgürlük için yeniden yola çıkarılarak Samsun'a gelen Mavi Marmara Gemisi, Samsunluların ve diğer illerden insanların büyük ilgisiyle karşılaşırken, Başkan Osman Genç, gemiyi ziyaret eden Samsun ve bölge halkına teşekkür etti. Başkan Osman Genç, " Ordu'dan, Sinop'tan, Giresun'dan, Amasya'dan, Merzifon'dan, hatta Erzurum'dan insanlar Mavi Marmara'yı ziyarete geldiler. Dolu dolu bir program geçiriyoruz. Mazlum Coğrafyalar Müzesi ilgi gördü. Her gün Mazlum Coğrafyalarla ilgili uzmanlar konferanslar veriyor. Burada bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Cesaret gösterip buraya katılan bütün bürokratlara ve siyasilere de teşekkür ediyorum. Görüldüğü üzere halkımızdan yoğun ilgi var. 8 günde 25 binin üzerinde vatandaşımız Mavi Marmara'yı gezdi" dedi.

"CESARET EDEMEYENLER GELMEDİ"

Gemiyi ziyarete gelen vatandaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Genç, cesaret örneği gösterip Mavi Marmara Gemisi'ni ziyarete gelenlere teşekkür ederken, gemiye gelmeyen bürokrat ve siyasileri eleştirdi. Mavi Marmara'nın bir duruşun göstergesi olduğunu ifade eden Genç, "Kurtuluş Savaşı'ndaki duruşla Mavi Marmara'daki duruş birbiri ile örtüşen iki önemli duruştur. Mavi Marmara uluslararası sulardayken barbar ve Siyonist İsrail tarafından uğradığı saldırıda 10 kişinin şehit olması üzerine o gün 'otoriteden izin alınmadan oraya gidilmemesi' gerektiğini ifade edenlerin, o yapının siyasi ve bürokratik yapının içinde bulunanların, onlardan imtina ederek bu gemiye gelmemesini de burada gözlemledik" diye konuştu.

"PARALEL YAPI TEMİZLENMELİDİR"

İhanet şebekesi olarak adlandırdığı paralel yapıdan endişe duyan ve korku duyanların Mavi Marmara'yı ziyaret etmediklerini gördüklerini belirten Genç, "Ama bu siyasi hareketin, bürokrasiye çökmüş olan bu yapının muhakkak belirlenmesi ve milletin iradesine, milletin geleceğine kasteden bu ihanet şebekesinin de, onun uzantılarının da temizlenmesi gerekmektedir. Mavi Marmara bu şehirde paralel yapıya karşı duranlarla durmayanların göstergesi olmuştur. Onun için buraya katılan Samsunlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bu şehir kurtuluş şehri. Mavi Marmara'nın büyük ilgi görmesi ve Samsunlular tarafından sahiplenilmesi, hem bizim hem de geleceğin emin ellerde olduğunun göstergesidir" şeklinde konuştu.

555 GENÇLE PAZARTESİ YOLA ÇIKIYOR

Pazartesi günü saat 12.00'de 555 gençle Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıkacaklarını dile getiren Genç, "İnşallah Pazartesi günü saat 10.00-12.00 arası tören düzenleyeceğiz. Bütün hemşehrilerimizi bekliyoruz. 18 Mart sabahı ise Çanakkale'de olacağız ve orada Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl etkinliklerine katılacağız. Gençlerimiz şehitlerimizle buluşacak. Neden Filistin, neden Bangladeş, neden Sudan, neden Suriye diyebilirsiniz. İşte Çanakkale'de şehitliklerde bu coğrafyalardan şehitler göreceğiz. Çünkü o savaş ümmetin savaşıydı. Aziz milletimizin gençlerini bilgiyle, bilişimle donatırken geçmişiyle asla koparamayız. Çünkü geçmişle gelecek suyun suya benzediği kadar birbirine benzer. Geçmişiyle bütünleşen, geleceğe emin adımlarla yürüyen, kendi değerleriyle donanımlı ve 21. yüzyılı algılayan ve Çanakkale ruhuyla yetişen bir gençliği inşa etmek hepimizin görevidir. Bütün gayemiz, Mavi Marmara'nın burada olması ve gençlerimizi Çanakkale'de şehitlerimizle buluşturmamızdaki amaç bu anlayışımızdandır" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç'ten Vatandaşlara 'Mavi Marmara' Teşekkürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement