Genç: "Yeni Anayasa Türkiye'nin Önünü Açacak" - Son Dakika
Yerel

Genç: "Yeni Anayasa Türkiye'nin Önünü Açacak"

Genç: "Yeni Anayasa Türkiye\'nin Önünü Açacak"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yeni Anayasa’nın, yeni Anayasa’nın Türkiye’nin önünü açacağını söyledi.

13.05.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yeni Anayasa'nın, yeni Anayasa'nın Türkiye'nin önünü açacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Eski Sanayi Sitesi'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda sanayi esnafı ile buluştu. AK Parti Milletvekili Adayları Av. Yılmaz Hocaoğlu ve Hasan Basri Kurt ile AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ve meclis üyelerinin de bulunduğu toplantıda vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, yeni Anayasa'nın önemine işaret etti. Düvecik ve Dereler Mahalleleri ile Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde TOKİ sakinleri ile de buluşan Genç, yeni Anayasa'nın, yeni Türkiye'nin önünü açacağını kaydetti.

AK Parti hükümetinin ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefi doğrultusunda yeni Anayasa'nın Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Genç, "Ülkemiz, milletimiz ve dünya mazlumları için çok önemli bir seçimin daha arifesindeyiz. 2023 yolunda Türkiye'nin yapması gereken en önemli şey, Anayasa'nın değişimidir. Yeni Türkiye için yeni bir anayasaya, yeni bir sosyal mutabakat sözleşmesine ihtiyaç var. Dolayısıyla bu ülkenin AK Parti'ye ihtiyacı var. Bu nedenle 7 Haziran Türkiye'nin, Türk milletinin ve mazlumların geleceği için önemli" dedi.

GÜCÜNÜ MİLLETTEN ALAN ANAYASA

Yeni Anayasa konusunda köklü bir çözümden yana olduklarını da belirten Genç, "Anayasa değişikliği demiyoruz, Yeni Anayasa diyoruz. Zamanında birçok kez anayasa değişikleri yapılmış. Türkiye'nin anayasa ile ilgili sorunu bitmemiş, çözülmemiştir. Anayasa ile ilgili sorunumuz anayasanın maddeleri ile ilgili değildir. Anayasanın zihniyeti ile ilgili sorun var. Bu zihniyetin değişmesi lazım. Yeni Anayasa yeni bir zihinle, anlayışla yazılacak, gücünü milletten alan ve milletin seçtiklerinin yapacağı bir anayasa olacağı için önem taşımaktadır. Başkanlık sistemi Türkiye'yi güçlendirecek bir sistemdir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç: 'Yeni Anayasa Türkiye'nin Önünü Açacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement