Genç Yetenekler Umut Verdi - Son Dakika
Güncel

Genç Yetenekler Umut Verdi

Bu yıl 5'incisini düzenlediği 'Ümran Baradan Liselerarası Resim Yarışması'na katılan genç yetenekler eserleriyle göz doldurdu.

04.03.2015 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür-sanat faaliyetlerini yaygınlaştırarak daha çok vatandaşa ulaşan Konak Belediyesi'nin bu yıl 5'incisi düzenlediği 'Ümran Baradan Liselerarası Resim Yarışması' sonuçlandı. 'İşte benim İzmir'im' temasıyla düzenlenen yarışmaya İzmir'in tüm ilçelerinde eğitim gören lise öğrencilerinden katılım olurken, jüri üyeleri eserler arasından seçim yapmakta zorlandı. 100'ün üzerinde eserin değerlendirildiği yarışmada dereceye girenler ödüllerini 4 Mart Çarşamba günü Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek törenle alacak.

BARADAN ANISINA

2011 yılında hayatını kaybeden dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan anısına düzenlenen yarışmaya bu yıl İzmir genelindeki liselerden resim sanatına ilgi duyan genç yetenekler katıldı. İzmir Resim Heykel Müzesi Müdürü Faden Suzan Kudsioğlu, Ressam Lale Temelkuran, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Nurullah Aydın, Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Taner Sarıçam ve Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salim Çetin'in yer aldığı jüri, 100'e yakın resim arasından seçim yaparken zorlandı. Her biri hayalindeki veya gördüğü İzmir'i resmeden genç yeteneklerin eserleri göz doldurdu.

KATILAN TÜM ESERLER SERGİLENECEK

Bu yıl 5'incisi düzenlenen yarışmada dereceye giren ve mansiyon ödülüne layık görülen eserler jüri üyelerinin yoğun mesaileri sonucunda belirledi. Devlet Sanatçısı Ümran Baradan'ın anısını yaşatmak, sanat çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla Konak Belediyesi'nce düzenlenen yarışmanın ödül töreni 4 Mart Çarşamba günü yapılacak. Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek ödül töreninde birinci olan eser sahibine ödül olarak 3 tam altın verilecek. İkinciye iki, üçüncüye ise bir tam altın ödülün verileceği törende üç genç ressam da mansiyon ödülü olarak birer çeyrek altın alacak. Saat 13.00'te başlayacak ödül töreninin ardından kültür merkezinin fuayesinde yarışmaya katılan tüm eserlerin yer aldığı sergisi ziyarete açılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Yetenekler Umut Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement