Genç Yeteneklere İlk Konser Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Genç Yeteneklere İlk Konser Kutlaması

Genç Yeteneklere İlk Konser Kutlaması

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçtiğimiz hafta Alsancak Vapur İskelesi önünde verdikleri ilk konserle İzmirlileri kendilerine hayran bırakan ‘Bizim Orkestra’ üyeleriyle bir araya geldi.

13.06.2015 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçtiğimiz hafta Alsancak Vapur İskelesi önünde verdikleri ilk konserle İzmirlileri kendilerine hayran bırakan 'Bizim Orkestra' üyeleriyle bir araya geldi.

Konak Belediyesi ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında yaklaşık 7 aydır İZDSO şefleri Nesrin Bayramoğulları ve Anıl Altınsoy'dan müzik eğitimi alan çocukları belediyenin Basmane Semt Merkezi'nde ağırlayan Başkan Pekdaş, başarılı geçen ilk konser deneyimlerinden ötürü genç yetenekleri kutladı.

Konak'taki Roman mahallelerde yaşayan ve müzik yetenekleriyle öne çıkan 9-17 yaş aralığındaki çocuklardan kurulu 'Bizim Orkestra' üyeleriyle yakından ilgilenen Başkan Pekdaş, "Çok kısa bir süre önce birlikte bir yola çıktık ve bunu başarıyla tamamladık. Çok güzel bir konsere imza attınız. Bunun için hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama sizden bizim daha çok beklentimiz var. Başarınız burada kalmasın. Bu başarıyı daha üst seviyelere çıkarmak için biz elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz. ve ben bunu gerçekleştireceğimizi de her aşamada söyledim. Sizlerin de çalışması, daha çok çalışması gerekiyor" dedi.

EĞİTİM ŞART

İZDSO Müdürü Ender Ünal ve Eğitmen Şef Nesrin Bayramoğulları'nın da eşlik ettiği kahvaltılı buluşmada Bizim Orkestra üyelerinin yeteneklerini öven Başkan Pekdaş, çok kısa bir sürede müzik kulağı, nota bilgisi ve enstrüman çalma yeteneklerini geliştiren gençleri tebrik etti. Mozart'tan Beethoven'a kadar klasik müziğin seçkin isimlerinin eserlerini başarıyla icra eden Bizim Orkestra üyelerinin ilk konserleriyle dinleyenleri kendilerine hayran bıraktığını dile getiren Pekdaş, "Hem kendiniz için, hem aileleriniz için, hem İzmir için önünüze farklı ufuklar koyabilirsiniz. Bu kadar yeteneğiniz varken, bu yeteneği eğitimle bütünleştirerek en iyi sonuçlara ulaşmak zorundasınız. Yetenekleriniz heba olmasın. Kendinizi daha iyi noktalara taşıyabilirsiniz. Gelin bunu birlikte yapalım" diye konuştu.

"BÜYÜK HEDEFLER KOYUN"

Buluşmada orkestra üyelerine önce eğitimlerini tamamlamaları yönünde öğütler de veren Başkan Pekdaş, kendi yaşamından örnekler verdi. ODTÜ'deki eğitimine ara verdikten sonra Hukuk Fakültesi'ne başladığında 24 yaşında olduğunu anlatan Pekdaş, "30 yaşında avukatlığa başladım. Ondan sonra Baro Başkanı oldum, şimdi de Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum. O yüzden hedefinizi karın doyurmak olarak koymayın, daha yüksek hedefler koyun. Ben evliydim, çocuğuma bakıyordum. Bir yandan okurken, bir yandan ev işleriyle uğraşıyordum. Siz bunların daha fazlasını yapabilirsiniz. Eğitim önemli ve diploma da şart. Ne kadar iyi çalarsanız çalın piyasa koşullarına tabi kalıyorsunuz. O da piyasadaki ilişkilerinize bağlı. Sizin farklı bir mesleğiniz de olması lazım" diye konuştu. Bizim Orkestra üyelerine Fransa'da konser vermeleri için ilk adımların atıldığının müjdesini de veren Başkan Pekdaş, "Siz çalışmaya devam edin. Biz sizin önünüze yeni ufuklar getireceğiz. Yeni gösteriler yeni çalışmalar için de çalışıyoruz. Çok kısa bir zaman içinde bir Fransa turu yapabilirsiniz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Yeteneklere İlk Konser Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement