Genç Yönetmen Kızıltepe Tanıtım Filmi Çekti - Son Dakika
Kültür Sanat

Genç Yönetmen Kızıltepe Tanıtım Filmi Çekti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan genç yönetmen Vedat Alınca bölge kültürünü yaşatmak için belgesel filmi çekti.

04.03.2015 10:20  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de yaşayan Vedat Alınca, çekilen dizi ve filmlerin bölge kültürünü yeterince tanıtmadığı gerekçesiyle 5 yıldır destek almadan belgesel ve kısa film hazırlıyor.
Hoşgörü kenti Mardin'i tanıtmaya çalışan Alınca, bölge kültürünü yaşatmak için hiçbir destek almadan 4 kısa film ve 5 belgesel çekti. Alınca, kentteki yaşamı, tarihi yapıları ve sahip olduğu değerleri yansıttığı eserleri sosyal medyada paylaşıyor.

"Bölgede çekilen filmlerde buranın kültürü doğru yansıtılmıyor. Bu nedenle kendimi Mardin'in tanıtımına adadım. Çektiğim amatör film ve belgeseller sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor" diyen Alınca, tarihi kentin hoşgörülü ve büyülü sokaklarını sinema perdesine en iyi şekilde taşımak istediğini aktardı.

Alınca, Mardin'in tüm dünyada ilgi gören bir kent olduğunu vurgulayarak, "Dizi ve filmlerde buradaki yaşam aktarılmak isteniyor. Ancak bu çekimlerde Mardin hak ettiği şekilde tanıtılmıyor. Yaşadığım şehre hizmet için bu tanıtıma katkı sunmak istiyorum" diye konuştu.

ÇEKİMLERİ SÜRDÜRMEYE KARARLI

Bu işten gelir elde etmediği için ailesinin de kendisine destek vermediğini anlatan Alınca, en büyük amacının başarılı bir yönetmen olmak olduğunu, bunun için de çekimleri sürdürmeye kararlı olduğunu kaydetti.

''2 yılda tamamladığım Kızıltepe Tanıtım belgesel filmi sosyal medya üzerinde inanılmaz ilgi gördü ve hak etiğim desteği aldıktan sonra Mardin için Kızıltepe için daha iyi çalışmalar yapacağıma inaniyorum.''

Alınca, bu nedenle yarım bıraktığı eğitimini sürdürmek istediğini dile getirdi.

Genç Yönetmen Kızıltepe Tanıtım Filmi Çekti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Genç Yönetmen Kızıltepe Tanıtım Filmi Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • alman: tebrikler profesyol bir calisma olmus 0 0 Yanıtla

Advertisement