Gencer: "Antalyaspor'un Reklam Malzemesi Olması Şehre İhanettir" - Son Dakika
Spor

Gencer: "Antalyaspor'un Reklam Malzemesi Olması Şehre İhanettir"

Gencer: "Antalyaspor\'un Reklam Malzemesi Olması Şehre İhanettir"

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, "Antalyaspor’un reklam malzemesi olması şehre ihanettir.

22.04.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, "Antalyaspor'un reklam malzemesi olması şehre ihanettir. Antalyaspor'u seviyorsak birlik olma, kenetlenme düşüncesinde olmalıyız" dedi.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ile yönetim kurulu üyeleri Hasan Subaşı Tesisi'nde düzenlenen etkinlikte gazetecilerle bir araya geldi. Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor'un reklam malzemesi olarak kullanılmasının şehre ihanet olduğunu söyledi.

"ALANYASPOR MAÇ BİLETLERİ BİR LİRA"

Hafta sonu deplasmanda oynayacakları Albimo Alanyaspor maçının Antalya şehri için çok önemli olduğunu ifade eden Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, "Albimo Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile yaptığımız görüşme öncesinde maç biletlerinin 1 lira olması yönünde karar aldık. Misafir tribünündeki tel örgü kaldırılarak kale arkasını Antalyaspor taraftarına açıldı. Antalyaspor'un taraftar desteğine ihtiyacı olduğu düşüncesiyle 100. Yıl Bulvarı'ndan otobüslerle bin-bin, 5 bin 500 kişi kadar seyirci ile Alanya maçını tribünden izleyeceğiz" dedi.

"ALANYASPOR MAÇI CENTİLMENCE GEÇSİN İSTİYORUZ"

Son 6 haftalık sürece girdiklerini ve kalan maçların önemine değinen Başkan Gültekin Gencer, sahalarında 2, deplasmanda ise 4 maçları olduğunu belirtti. Başkan Gencer, "Alanya maçından sonra Bolu maçı Çarşamba günü oynanacak. Gönül ister ilk 2'den üst lige çıkmak. Bunun için kazanmanın çaresine bakmamız gerekiyor. Önümüze maç maç bakıyoruz. Alanya maçı var sırada, iki şehrin kardeş, dost takımı olarak bizim şiddetle üç puana ihtiyacımız var. Centilmenlikle maçı kazanmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

"11 MİLYON 579 BİN LİRA VERGİ BORCU ÖDEDİK"

2 yıllık görevlerinin Haziran ayında tamamlanacağını da ifade eden Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, "Biz göreve geldiğimizde 36 milyon 500 bin lira kulübün borcu vardı. Kulübün olmazsa olmaz ödenmesi gereken borcu vergi borcudur. 2004 ile 2008 yıllarında yapılan vergi borcu yapılandırmasına göre, yerine göre futbolcu, çalışanın parasını ödemedik. Biz vergi borcunu günü gününe ödedik. Bu konuda ben ve yönetim kurulu üyelerime hassasiyet ve saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu sezon 19 milyon lira ödeme yaptık. 11 milyon 579 bin lira vergi borcunu ödedik. Bu ay sonunda yapmamız gereken ödememizi de hazırladık. Şu anda 15 milyon 868 bin lira olmak üzere yapılandırma çerçevesinde vergi borcu var. Biz burada olalım ya da olmayalım bu vergi borçları ödenmek zorunda. 38 milyon 500 bin lira borçla devraldık ve bugün de aynı miktarda kulübün borcu var." şeklinde konuştu.

"ŞOV AMAÇLI BAŞKAN ADAYLARI ÇIKIYOR"

Bu yıl farklarının geçen yıllara oranla hiçbir gelirlerinin olmadığı bir yılı yaşadıklarını dile getiren başkan Gültekin Gencer, seçim zamanı yaklaştığında şov amaçlı kişilerin başkanlığa aday olduğunu söyledi. Başkan Gencer, "Buna rağmen sezon sonunda küme düştükten sonra göreve talip olmamıza rağmen, seçim zamanı yaklaşırken bir takım kişiler şov amaçlı ortaya çıkmıştır. Geçen yıl basın yoluyla yönetime talip oldular. Kulübe gelip bizlerle dahi konuşmadılar. Basın yoluyla şov yapmaya gittiler son gün de müracaat gününde arkadaşların hepsi ortadan kayboldu. Antalyaspor başkanlığına aday çıkması çok sevindirici ama aday çıkarken de her şeyin saygı çerçevesinde olmasını isteriz. Kişilerin saldırmasını hakaret etmesini kabul etmeyiz" ifadelerini kullandı.

"ŞEHRİN DİNAMİKLERİNDEN BİR LİRA KATKI ALMADIK"

Yönetim kurulunun toplamda 10 milyon liraya yakın tebliği olduğunu da ifade eden Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, "Geçen yıl da 6,5 milyon lira reklam adı altında bağış ve hibe yapmışlardı. Antalyaspor'a gönül vermiş maddi manevi katkı sağlayan insanlara saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu dönemde her türlü imkansızlıklara rağmen biz yönetim kurulumuzla kapı kapı dolaştık gerekli yardımları, transferleri yaptık. Antalyaspor'a katkı koyması gereken değerler var. EXPO için yapmadığımız katkı yok. Antalyaspor'un en değerli köşesini EXPO'ya ayırdık. Bize EXPO'dan o dönemki yönetim nezdinde ciddi bir şekilde katkı bütçe konacağı söylendi. Şu ana kadar da 1 lira kulübün kasasına koymadık. Havalimanının yıllardır Antalyaspor'a dargınlığı vardı. Ben şahsım olarak yönetim kurulu üyeleriyle ziyaret ettik geçen yıl destek aldık. Bu yıl da bütçe ayıramayacaklarını söyledi. Liman her türlü girişimimize rağmen Antalyaspor'a bir lira katkı koymadı. Bunların üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizim iki yıllık dönemimizde küme düştüğümüz dönemdeki belediye başkanı kulübü dahi ziyaret etmedi. Şehrin dinamiklerinden bir lira katkı almadık. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan'ı Menderes Türel döneminde tesis, forma reklamı, elektrik firması CLK'nın İstanbul'da anlaşmalı olduğu firmadan elektrik direklerinde reklam konusunda 1,5 milyon lira gelir elde ettik" açıklamalarında bulundu.

"ANTALYASPOR'UN REKLAM MALZEMESİ OLMASI ŞEHRE İHANETTİR"

Her zaman her şeye hazır olduklarını belirten Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor'un menfaatlerine göre görevi devralmaya niyeti olan varsa görevi teslim edebileceklerini söyledi. Başkan Gültekin Gencer, "Göreve talip olanlar varsa buyursunlar kapımız her zaman açık. Haziran ayında mali kongre var, mali kongrenin Antalyaspor menfaatleri doğrultusunda seçimli olması gerekirse, görüşmeye o döneme kadar da Antalyaspor yönetiminde, kulüpte mesai yapmaya davet ediyoruz. Biz Antalyaspor'un bu aşamada ilk iki de direkt çıkma matematiksel olarak kaybolmadığı dönemde play-off'u garantilediği dönemde bu tür polemiklerle Antalyaspor'un reklam malzemesi olması şehre ihanettir. Antalyaspor'u seviyorsak birlik olma, kenetlenme düşüncesinde olmalıyız. Bu tür konuların malzeme yapılıyor olması Antalyaspor'un ekmeğini yiyen kişilerin kendine rant için şov yapması kendini düşünmediğinden şu anda şampiyonluğa giden takımın moralini motivasyonunu bozmak şehre ihanettir. Biz Antalyaspor'a talip varsa, katkı koymak isteyen varsa, kapımız sonuna kadar açık. Biz görevde olduğumuz sürece her türlü mesaimizi yaptığımız dönemde hakaret değil saygı gösterilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"YENİ STADYUM SAYESİNDE ANTALYASPOR'UN BORCU KALMAYACAK"

Stadyum bitmek üzere olduğunu da dile getiren başkan Gültekin Gencer, "33 bin kişilik stadyum birçok ilde yapılıyor. 360 derece olan tek stat ve elektrik enerjisi üretecek tek stat. Stadın gecikmesinin tek sebebi yönetimdir. Yaptığımız planlama çerçevesinde 10 bin metrekare ticari alan var. Duvarların altları örülmeye başlandığı zaman inşaatı durdurduk. Gerekli görüşmelerin ardından proje tadilatına gittik. Türkiye'de ilk, devletin stadı içerisinde gelir kaynağı yaratacak ticari alan oluşturuldu. Burada Antalyaspor'un geleceği kurtulmuş vaziyette. Bunu da yönetim kurulu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun onay vermesiyle çıktı. Bu ticari alanların Antalyaspor'a devrolduğu andan itibaren Antalyaspor'un borcu kalmadığı gibi büyük kulüpler içerisine gireceğini temenni ediyoruz. 40 loca, loca satış, tribün, stat ismi satışı ve alışveriş merkezinin kira geliri ile Antalyaspor kolay kolay sırtı yere gelmez. Ticaret alanlarında mağaza olacak" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gencer: 'Antalyaspor'un Reklam Malzemesi Olması Şehre İhanettir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement