Gençler Başkentte Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Gençler Başkentte Buluşacak

Gençlik Merkezi Günleri, 18 20 Kasım tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Gençlik Merkezi Günleri'nin amacı ülkenin dört bir yanından gelen gençleri birbiriyle tanıştırıp kaynaştırmak"

11.11.2014 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik Merkezi Günleri, 18-20 Kasım tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlık tarafından Congresium Kongre ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte, 82 stant kurulacak.

Gençler bu stantlarda, gençlik merkezlerinde hazırladıkları ebru, bakır işlemeciliği, hat, tezhip, ahşap oymacılığı gibi çeşitli atölye faaliyetlerini sergileyecek. Gençlik merkezlerindeki faaliyetlerle ilgili fotoğraf sergisinin yanı sıra tiyatro ve halk oyunları gösterileri de sahnelenecek.

Sanatçılar Uğur Işılak ve Murat Kekilli'nin konserleriyle renklenecek organizasyona, Türkiye genelindeki gençlik merkezlerinden bin, Ankara'daki öğrenci yurtlarından 2 bin gencin katılması planlanıyor.

"Lider ülkenin lider gençlerini yetiştireceğiz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlere yönelik ilk kez düzenlenen etkinliğin amacının ülkenin dört bir yanından gelen gençleri birbiriyle tanıştırıp, kaynaştırmak olduğunu bildirdi.

Gençlik merkezlerine üye gençlerin birçok sosyal faaliyette yer alarak yeteneklerini geliştirdiklerine dikkati çeken Bakan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Böylece gençlerimiz her türlü kötü alışkanlıklardan uzak kalarak, kendileri için güzel bir gelecek inşa ediyorlar. Ülkemizin yapı taşları olan gençlerimizin gençlik merkezlerindeki faaliyetlerine daha fazla katılım göstermelerini bekliyoruz. Her geçen gün üye sayısı artan gençlik merkezlerimizi ilçelerimizde de yaygınlaştıracağız. Bu merkezlerle lider ülkenin lider gençlerini yetiştireceğiz. Önümüzdeki iki yıl içinde 182 olan gençlik merkezi sayısını iki katına çıkaracağız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençler Başkentte Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement