Gençler Cemevinde Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Gençler Cemevinde Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ‘Dinler Arası Sevgi ve Hoşgörü’ Proje kapsamında gençler cemevinde bir araya geldi.

15.04.2016 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Dinler Arası Sevgi ve Hoşgörü' Proje kapsamında gençler cemevinde bir araya geldi.

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman şubesi tarafından hazırlanan 'Dinler Arası Sevgi ve Hoşgörü' Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projelerini Destek Programı kapsamında kabul edildi. Proje kapsamında gençlere yönelik her ay bir etkinlik düzenlenecek. Mart ayında Hıdrellez etkinliği düzenlenirken, Nisan ayı içerisinde Adıyaman merkez Karapınar Cemevi'nde yemek ve semah etkinliği gerçekleştirildi. Duaların edilerek yemek yenilmesinin ardından, semah dönüldü. Etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı'nın yanı sıra bir çok kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, projeye desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür ederek, "Projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projelerini Destek Programı kapsamında kabul edildi. 'Dinler Arası Sevgi ve Köprü' projesiyle dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun hedefimiz gençleri bir araya getirmek, onları kaynaştırmak ve sevgi bağı kurmaktır. Projemizde gönüllülük, kültür-sanat ve eğitim alanlarından oluşmaktadır.

14-30 yaş arası gençlere hitap edeceğiz. Geçen ay Hıdrellez etkinliği, bu ay semah etkinliği yapıyoruz. Önümüzdeki ay piknik planlıyoruz. Ramazan ayında bir etkinlik düzenleyeceğiz. Her ay bir etkinlik düzenleyeceğiz. Gençlerimizi bir araya getirerek, birlikte olacağız. Bu etkinlikleri herkesi, herkesimi, her görüşü bir araya getiriyoruz. Bugün Alevi, Sünni kaynaştı" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençler Cemevinde Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement