Gençler, Darbeye Karşı Birleşti - Son Dakika
Güncel

Gençler, Darbeye Karşı Birleşti

Gençler, Darbeye Karşı Birleşti

CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın çağrısıyla siyasi partilerin gençlik kolları örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının gençlik kolları üyeleri darbe girişimine karşı ortak basın açıklaması yaptı, darbeye karşı birleşti.

19.07.2016 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Gençlik Kolları'nın çağrısıyla siyasi partilerin gençlik kolları örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının gençlik kolları üyeleri darbe girişimine karşı ortak basın açıklaması yaptı, darbeye karşı birleşti.

CHP, AK Parti, Saadet Partisi (SP), Vatan Partisi (VP) gençlik kolları örgütleri ile Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) gençlik kolları üyeleri 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimine karşı Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Ortak açıklamada; CHP adına gençlik kolları il başkanı Sinan Sarıküse, AK Parti adına gençlik kolları il başkanı Adil Yüksel, SP adına gençlik kolları il başkanı Sefa Yıldız, VP adına gençlik kolları il sekreteri Erdem Şahin, TGB adına Burak Kurt ve ADD adına Mustafa Gökmen konuşma yaptı.

"Hep beraber bu süreci atlatacağız"

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, darbe girişimine karşı meydanlara inen Türkiye Cumhuriyeti gençliğine teşekkür ederek, "İnşallah bu gençlik tüm Türkiye'ye ye bu mesajı aktaracaktır. Türkiye'nin geleceğinde bu tarz darbe girişimlerini bu gençlik hep beraber engelleyecektir. Ülkesini geriye götürmeye çalışan bu hain terör örgütünün neler yapabileceğini gördük. Cuma akşamından beri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sahalardayız. Sahalarda bizimle beraber olan kardeşlerimizle hep beraber bu süreci atlatacağız. Son beş gündeki olayları hiçbir zaman unutmayacağız ve bir daha yaşlanmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizin müdafaası için canlarını veren polis ve sivil şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"Çanakkale ruhuyla birlik olmaya devam edeceğiz"

SP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Yıldız ise, "Bizleri böyle bir zamanda aranıza katıp sıkıntılı bir süreçte davet etmeniz çok anlamlı oldu. Biz de Saadet Partisi gençlik kolları olarak böyle zor süreçte Çanakkale ruhuyla hiçbir siyasi ve etnik köken fark etmeden birlik olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Kara propagandayı bertaraf edeceğiz"

VP İzmir İl Gençlik Kolları Sekreteri Erdem Şahin ise, darbe girişiminin Amerikancı ve Fethullahçı bir girişim olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu darbe girişimi Türk milleti ve Türk ordusuna karşı yapılmıştır. Bu Amerikancı ve FETÖ'cü darbeyi anlamak için süreci iyi gözlemlememiz gerekiyor. 15 Temmuz tarihi bir gün olmuştur. 24 Temmuz'da PKK'nın üzerine yüründü ve 15 Temmuz'da ABD buna darbeyle cevap verdi. Türk milletine yönelik kara propagandayı bertaraf edeceğiz. Ordumuza sahip çıkacağız, ordumuz ile polisimiz arasındaki birlikteliği sağlamlaştıracağız."

"Ordumuzun mücadelesinde hep yanında olacağız"

ADD adına konuşan Mustafa Gökmen de şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz'da Fettullahçı Terör Örgütünün darbe girişimini iyi görmek lazım. Bu, Türkiye'yi dizayn etmek üzerine yapılmış bir girişimdir. FETÖ'nün ülkemizde yıllardan beri faaliyetleri vardır. Hrant Dinklere suikast, Danıştay baskınları, Ergenekon, Balyoz tertipleriyle yurtsever subayları ordumuzdan tasfiye etmeye çalışmışlardır. Türk gençliği olarak ordumuzun yıpratılmasının karşısındayız. Ordumuzun mücadelesinde hep yanında olacağız. Ülkemizin yurtsever güçleri, bu darbe girişimine karşı birleşmiş el ele vererek devlet içinde yuvalanan çeteyi bozguna uğratmıştır. Ülkemizin bölünmesine, vatanımızın karanlıklara gömülmesine asla izin vermeyeceğiz."

TGB adına konuşan Burak Kurt da, cumhuriyetçi, milliyetçi, devrimci ve vatansever gençlerin ateşten günlerde ateşten gömlek giydiğini belirterek, "Türkiye, 15 Temmuz akşamı başlayan darbe girişiminin büyük başarı ile püskürttü. TSK'nın PKK'yı darmaduman ettiği süreçte Türk ordusuna karşı TSK içerisinde FETÖ'cü çeteye karşı tasfiyelerin başladığı dönemde darbe olması bu girişim TSK'nn gücünü kırmak için yapılmış bir girişimdir" ifadelerini kullandı.

"Her şey sandıkla olsun"

Son olarak konuşma yapan CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse, şöyle konuştu:

"Hepimizin birliği gibi CHP tarihsel süreçlerinde demokrasiyi bu ülkeye getirerek bir devrime imza atmıştır. Bizler bu devrimin yaşatıcıları olarak bugünden itibaren İzmir gençliğinin birlikteliğini bu olgular üzerinde oturtmaya devam edeceğiz. Demokrasi istedik diye darbeye teşebbüs edenler tarafından belki hedef haline getirileceğiz ama bu canlar bu tende durdukça 'tam bağımsız Türkiye' diyecekler ve demokrasi savunucusu olacaklar. Bugün darbeye kalkışıldı, bizler CHP terbiyesi almış kişiler olarak her türlü darbeye ve kalkışmaya karşıyız. Bu darbeler Türkiye siyasi tarihinde kara leke olmuştur. Bizler bunu istemiyoruz. 'Her şey sandıkla olsun' diyoruz. Bugün o darbeye teşebbüse kalkanların adalet tarafından yargılanmasını ve gereken cezanın verilmesini talep ediyoruz ancak bunu yapanlar durmayacaklar, devam edecekler. Yürekli gençler de savunmalarına devam edecekler. Erlerimiz masum erlerimiz ana kuzularımız; onları kişisel adaletlerine göre yargılamaya çalışan o insanların da bulunmasını talep ediyoruz. Layık olduğu cezayı almalarını talep ediyoruz."

Ortak açıklamada, gençler hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu ve Atatürk anıtına çelenk bıraktı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gençler, Darbeye Karşı Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor
    10:34 İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın, ilçenin birçok noktasından görülen yoğun dumanla birlikte etkisini sürdürüyor.

  • Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı
    10:34 Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan bir dergi binasına girerek tartıştığı iki kadını bıçaklayan Betül A., tutuklandı. Şüphelinin daha önce de mala zarar verme ve yaralama suçlarından kaydı bulunuyor. Yaralanan kadınlar ise hastaneden taburcu edildi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.

  • Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti
    10:33 Adana'da Hamile Kadın Elektrikli Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde 9 aylık hamile bir kadın, elektrikli bisikletten düşerek yolcu otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili gözaltına alınan otobüs şoförü tutuklandı. Bebeği ise hastanede gözlem altında tutuluyor.

  • CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu
    10:31 CHP Gençlik Buluşması'nda Özgür Özel'den gençlere ve bilime vurgu

    Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu'nun düzenlediği Gençlik Buluşması'na katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda Özel, CHP'nin seçimlerdeki başarısının kaynağının gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti.


Advertisement