Gençler İçin 800 Metrekarelik Türk Bayrağı Yapacak - Son Dakika
Güncel

Gençler İçin 800 Metrekarelik Türk Bayrağı Yapacak

Gençler İçin 800 Metrekarelik Türk Bayrağı Yapacak

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde şehitler için çakıl taşlarıyla 220 metrekarelik Türk bayrağı yapan 63 yaşındaki Turhan Kaplan, bu kez gençler için 800 metrekarelik bayrak yapacağını söyledi.

06.01.2016 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde şehitler için çakıl taşlarıyla 220 metrekarelik Türk bayrağı yapan 63 yaşındaki Turhan Kaplan, bu kez gençler için 800 metrekarelik bayrak yapacağını söyledi.

Yaklaşık 1 yıldır Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'nde kalan emekli Turhan Kaplan, 6 Eylül'de Dağlıca- Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 16 askerin şehit olduğu saldırıdan büyük üzüntü duydu. Şehitler için bir şey yapmak isteyen Turhan Kaplan, Sandıklı Kaplıcaları'ndan da görülebilecek şekilde Timurlenk Tepesi'nin bir yamacına çakıl taşlarıyla dev bir Türk bayrağı yapmak için çalışmaya başladı. El arabası ve tenekelerle çevreden irili ufaklı taşlar toplayan Turhan Kaplan, 220 metrekarelik alana taşları yerleştirdi. Daha sonra taşları boyayan Kaplan, 3 aylık çalışmanın sonunda dev bir Türk bayrağı yaptı.

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, örnek çalışmasından dolayı huzurevinde ziyaret ettiği Turhan Kaplan ile birlikte bayrağın bulunduğu tepeye gitti. Bayrağı çok beğendiğini söyleyen Kaymakam Arıcan, "İlçemizde bulunan bir güzelliği görmek için bu tepeye geldik. Huzurevi sakinimiz kendisi aslında Afyonkarahisar Çaylı, ama artık ilçemizde ikamet ediyor. Tamamen kendi başına, kendi imkanları ile el emeği ile bu tepeye bayrağımızı motiflemiş, işlemiş. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi bir daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum" dedi.

Çalışmalarını anlatırken gözleri dolan Turhan Kaplan ise "Sayın kaymakamımız bizi ziyaret etti. Beni memnun etti. Beni ağlatı. Ama şehitlerimize armağan olsun. Kendisine teşekkür ediyorum. 69 günde burayı tamamladım. Bütün şehitlerimize armağan ediyorum. Bir başka yere de yaklaşık 800 metrekare yine taşlar ile Türk bayrağı yaparak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda gençlere hediye etmek istiyorum" diye konuştu. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gençler İçin 800 Metrekarelik Türk Bayrağı Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement