Gençler İlk Aşklarını 17'sinde Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Gençler İlk Aşklarını 17'sinde Yaşıyor

"Gençlerin Aşka Bakışı 2013" konulu anket sonuçlandı.

13.02.2013 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Gençlerin Aşka Bakışı 2013" konulu anket sonuçlandı.

İnternet ortamında gerçekleştirilen "Gençlerin Aşka Bakışı 2013" konulu ankete 17-32 yaş arasındaki 1135 üniversite öğrencisi katıldı. Ankete katılan gençlerin %91 bugüne kadar en az bir kere aşık olmuş ve %17'si ilk aşklarını 17 yaşında yaşadıklarını ifade etmiş.

Birlikteler, Ancak Aşık Değiller

Ankete katılan üniversite gençlerinin %51'nin halen bir ilişkisi var. Ancak bir ilişki içerisinde olan gençlerin yalnızca %40 birlikte olduğu kişiye aşık. Birlikte olduğu kişiye aşık olmayan gençlerin oranı %9 iken, aşık olup olmadığı bilmeyenlerin oranı %12.

Gençlerin %85'i aşık oldukları kişiye duygularını yüz yüze ifade etmeyi seçiyor. Ancak çeşitli sebeplerle aşkını telefonda açıklamak isteyenler de var. Bu gençlerin oranı ise %7.

Bakışlar Gençleri Etkiliyor

Karşı cinsin gözleri ve bakışları, gençlerin karşı cinse aşık olmasındaki en temel faktör. Ankete katılan gençlerin %22'si ilk aşık oldukları kişinin gözlerinden ve bakışlarından etkilendiklerini ifade etmişler. Karşı cinsin dış görünüşünden etkilenen gençlerin oranı ise %11.

Aşkın Sembolü Kırmızı Kalp

Ankete katılan gençlerin %13'üne göre aşkı en iyi ifade eden sembol hala kırmızı kalp.

En Beğenilen Ünlü Çift: Çağla Şikel – Emre Altuğ

"Gençlerin Aşka Bakışı 2013" konulu anketin sonuçlarına göre üniversite gençliğinin en beğendiği aşık ünlü çift geçen yıl olduğu gibi açık ara ile Çağla Şikel ve Emre Altuğ çifti oldu.

Anket sonuçlarına göre ikinci sırayı Angelina Jolie ve Brad Pitt çifti alırken, en çok beğenilen üçüncü çift ise Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ çifti oldu.

En Sevilen Aşk Şarkısı "Hastalıkta Sağlıkta"

Gençlerin en beğendiği ve duygularını en iyi ifade ettiklerini düşündükleri aşk şarkısı Mustafa Ceceli'nin "Hastalıkta ve Sağlıkta" olurken, ikinci sırayı yine Ceceli'nin "Sevgilim" adlı şarkısı oldu.

En Beğenilen Aşk Romanı "Yüreğim Seni Çok Sevdi", En Beğenilen Aşk Filmi ise "Evim Sensin"

Üniversite gençliğinin en beğendiği aşk romanı ise açık ara ile Canan Tan'ın "Yüreğim Seni Çok Sevdi" adlı eseri olurken, en beğenilen aşk filmi başrollerini Özcan Deniz ve Fahriye Evcen'in paylaştığı "Evim Sensin" oldu.

En Beğenilen Aşk Şiiri: "Ben Sana Mecburum"

"Gençlerin Aşka Bakışı 2013" konulu anketin sonuçlarına göre üniversite gençliğinin en ğendiği aşk şiiri açık ara ile Atilla İlhan'ın "Ben Sana Mecburum" adlı şiiri oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençler İlk Aşklarını 17'sinde Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement