Gençler, Mobil Tehditlere Karşı Savunmasız" - Son Dakika
Yerel

Gençler, Mobil Tehditlere Karşı Savunmasız"

Trend Micro Akdeniz Bölgesi Pazarlama Müdürü Terzioğlu: "Gençlerin yüzde 75’lik kısmı, mobil güvenlik yazılımı konusunda herhangi bir önlem almamış durumda "

11.06.2014 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trend Micro Akdeniz Bölgesi Pazarlama Müdürü Pınar Uylum Terzioğlu, üniversite gençlerinin yüzde 75'lik kısmının mobil güvenlik yazılımı konusunda herhangi bir önlem almadığını söyledi.

Terzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trend Micro olarak Nisan ve Mayıs aylarında, Abant İzzet Baysal, Akdeniz, Atatürk, Erzurum Teknik, Hacettepe, Harran, İzmir 9 Eylül ve Karadeniz Teknik üniversitelerine ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, düzenledikleri anketlerle veri güvenliği ve mobil tehditlere karşı gençlerin görüşlerini aldıklarını ifade etti.

Veri güvenliği ile ilgili soruların yer aldığı ankete 17–24 yaş aralığındaki 400 öğrencinin katıldığını dile getiren Terzioğlu, öğrencilere uzmanlar eşliğinde güvenlik dünyasının trendleri, gelişen güvenlik tehditleri, bireysel ve kurumsal anlamda saldırılara karşı alınması gereken tedbirler ve Türkiye'deki internet ve veri güvenliğiyle ilgili gelişmeler konularında bilgi aktarıldığını kaydetti.

Ankette, en dikkat çeken hususun, gençlerin veri güvenliğine dikkat ettiklerini ancak mobil güvenlik yazılımını kullanmadığına işaret eden Terzioğlu, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin yüzde 74'ünün bilgisayarına ya da mobil cihazına zararlı bir yazılım bulaşmış durumda. Kişisel bilgisayarlarını kullanan çoğunluk kesimin ise veri güvenlik programı kullanması kendileri adına sevindirici gelişme. Buna rağmen, son dönemde gittikçe artan mobil cihazlara yönelik zararlı yazılımlar konusunda güvenlik tedbirlerinin gençlerin arasında yeterince yaygın olmadığını belirledik. Ankete göre gençlerin yüzde 75'lik kısmı mobil güvenlik yazılımı konusunda herhangi bir önlem almamış durumda." - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençler, Mobil Tehditlere Karşı Savunmasız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement