Gençler Spora "Şampiyonlar"La Kazandırılacak - Son Dakika
Yerel

Gençler Spora "Şampiyonlar"La Kazandırılacak

?Türkiye Bilardo Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği'nce, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp, bilardo sporuna kazandırmak için kentte düzenlenecek Üç Bant Bilardo Bölgesel Şampiyonası'na Avrupa, Türkiye ve dünya bilardo şampiyonları katılacak.

28.07.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

?Türkiye Bilardo Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği'nce, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp, bilardo sporuna kazandırmak için kentte düzenlenecek Üç Bant Bilardo Bölgesel Şampiyonası'na Avrupa, Türkiye ve dünya bilardo şampiyonları katılacak.

Gençleri bilardo sporuna yönelterek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için düzenlenecek şampiyonaya Avrupa, Türkiye ve dünya bilardo şampiyonlarının yanı sıra, 25 ilden 96 sporcu katılacak. Şampiyona, 31 Temmuz Cuma günü kentteki özel bir bilardo salonunda düzenlenecek.

Türkiye Bilardo Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Cevdet Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin son yıllarda internet oyunlarıyla spordan uzaklaştığını söyledi.

Kentteki gençleri bilardo sporuna yönlendirmek ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için turnuvaya Avrupa, Türkiye ve dünya şampiyonlarını davet ettiklerini ifade eden Coşkun, şöyle konuştu:

"Her yıl kendi imkanlarımızla bu organizasyonu düzenliyoruz. Turnuvaya bu yıl Türkiye, Avrupa ve dünya bilardo şampiyonları Tayfun Taşdemir, Adnan Yüksel, Yılmaz Özcan, Murat Naci Çoklu, M. Can Çapak ve Gökhan Salman da katılacak. Eskiden ilimizde bilardo yaygındı. Ancak internet oyunlarının çıkmasıyla bilardo sporuna ilgi azaldı. Şampiyonları ilimize davet etmemizdeki amaç, gençleri şampiyon sporcularla buluşturup, spora yöneltmek. Federasyon başkanımızla ünlü sporcularımız Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir gibi arkadaşlarımızın destekleriyle bilardo sporunu eski seviyeye getirmek için çaba sarf ediyoruz. 2015 yılı içerisinde bize Türkiye Bilardo Federasyon Başkanı Ersan Ercan'ın da büyük katkıları oldu. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz."

Aralık ayında Türkiye Bilardo Şampiyonası finalinin Erzurum'da oynanması için çalışma başlattıklarını dile getiren Coşkun, kentte bilardo sporunu geliştirmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Coşkun, "2015 Türkiye Bilardo Şampiyonası final etabını Erzurum Palandöken'de yapmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Erzurum Büyükşehir Belediyesinden destek bekliyoruz. Tabi maddi anlamda destek istemiyoruz. Buraya gelecek sporcuları en iyi şekilde ağırlamak için destek istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençler Spora 'Şampiyonlar'La Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement