Gençler Yaz Boyunca Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Gençler Yaz Boyunca Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Samsun’da faaliyet gösteren 9 gençlik merkezinde gençlerin kendilerini geliştirmesi için bütün imkanlar seferber ediliyor.

21.08.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da faaliyet gösteren 9 gençlik merkezinde gençlerin kendilerini geliştirmesi için bütün imkanlar seferber ediliyor.

Yaz boyunca aralarında tiyatro, hızlı okuma, ney, org, keman, bağlama, gitar, model uçak, işaret dili, İngilizce, halk oyunları, capoeira, satranç gibi kültürel, sanatsal ve sportif eğitimlerin yer aldığı kurs ve etkinliklere yüzlerce genç katılıyor.

Samsunlu gençlerin gençlik merkezlerine gösterdiği ilgiden memnun olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İlkadım ilçesinde yapılacak Türkiye'nin en büyük ve modern gençlik merkezini de en kısa zamanda Samsunlu gençlerimize armağan edeceğiz. Havza ve Ayvacık gençlik merkezleri de Samsunlu gençler için planlanan projelerimiz arasında. Her şey gençlerimiz için" dedi.

Samsunlu Gençler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı gençlik merkezlerine büyük ilgi gösteriyor. Yaz boyunca düzenlenen kurs ve etkinliklere katılan gençler, hem öğreniyor hem de eğleniyorlar. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsunlu gençlerin gençlik merkezlerine gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduğunu belirterek, "İlkadım ilçesinde yapılacak Türkiye'nin en büyük ve modern gençlik merkezini de en kısa zamanda Samsunlu gençlerimize armağan edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Samsun'da faaliyet gösteren 9 gençlik merkezinde gençlerin kendilerini geliştirmesi için bütün imkanlar seferber edildi. Yaz boyunca aralarında tiyatro, hızlı okuma, ney, org, keman, bağlama, gitar, model uçak, işaret dili, İngilizce, halk oyunları, capoeira, satranç gibi kültürel, sanatsal ve sportif eğitimlerin yer aldığı kurs ve etkinliklere yüzlerce genç katılıyor.

KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL TURNUVA

Samsun Müftülüğün açtığı yaz Kur'an kurslarında eğitim gören gençler için özel olarak düzenlenen satranç ve futbol turnuvaları ise gençlik merkezlerinin gerçekleştirdiği önemli etkinliklerden biri.

Gençlik merkezlerinde gençlerin akıl hocası konumunda olan gençlik liderleri alanında uzman kişilerden oluşuyor. Hayata geçirdikleri projelerde ve etkinliklerde gençlerle birlikte çalışan liderler, Samsun'da ki dezavantajlı kardeşlerinin ulaşamayacağı aktivitelere katılabilmesini sağlıyorlar.

Türkiye'nin geleceği olan gençler için sürekli yatırım yaptıklarını ve projeler ürettiklerini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi Samsun'a da her zaman yatırımlarımız kesintisiz ve artarak devam edecek. Türkiye'nin yatırım gücü diğer illerimizde olduğu gibi Samsun'a da yansıtıyor" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsunlu gençlerin gençlik merkezlerine duyduğu ilgiden memnun olduğunu dile getirerek, "Birlik ve beraberliğin ön planda tutulduğu gençlik merkezlerimizde paylaşım bilincinin yüksek tutulması da hedeflenerek gelecek nesillerin etnik ayrımcılıktan uzak bireyler olarak yetişmesine katkı sağlıyoruz. Gençlerimiz kendilerini geliştirerek yeni beceriler kazanıyor, birçok konuda bilgi sahibi oluyorlar" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ

Bakan Çağatay Türkiye'nin en büyük ve modern gençlik merkezinin Milli Mücadele'nin meşale kenti Samsun'a yapılacağını ve en kısa sürede gençlere armağan edileceğini hatırlattı. Bakan Çağatay Kılıç sözlerine şöyle devam etti: "5 bin 246 metrekarelik alana inşa edilecek olan gençlik merkezi, modern yapısıyla Samsun'un İlkadım ilçesine yeni bir çehre kazandıracak. İlkadımlı gençlere yeni bir sosyal alan sunacak ve kurslarla hizmet verecek olan gençlik merkezi içerisinde spor merkezi ve gençlik merkezi olmak üzere iki ayrı bölümü barındırıyor. Bahçesinde voleybol ve badminton spor sahalarının bulunduğu 3 katlı gençlik merkezinin bodrum katında çok amaçlı salonun yanı sıra 2 ayrı bireysel spor salonu ve giyinme odaları olması planlanıyor. Zemin katın spor merkezi kısmında ise 600 kişilik çok amaçlı salon yer alıyor. Fuaye ve soyunma odalarının yanı sıra doktor ve hemşire odaları da zemin kata dahil edilecek. Aynı katın gençlik merkezi bölümünde ise gençlerin katılacağı yemek, el sanatları, folklor ve müzik kurslarının 86'şar metrekarelik salonları ile bir de 40 kişilik kafeterya mevcut. Gençlik merkezinin en üst katındaki bölümde ise 120 metrekarelik fitness salonunun yanı sıra 49 metrekarelik 4 adet derslik, 37 metrekarelik ayrı ayrı zeka oyunları ve bilgisayar dersliği, 59 metrekarelik kütüphane ve öğretmenler odası bulunacak. İlkadım Gençlik Merkezimizle birlikte Havza ve Ayvacık gençlik merkezleri de Samsunlu gençler için planlanan projeler arasında. Her şey gençliğimiz için." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençler Yaz Boyunca Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement