Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav Fatih Terim Kardeşimin Federasyona Müdahale Etmeye Hakkı Yok - Son Dakika
Güncel

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav Fatih Terim Kardeşimin Federasyona Müdahale Etmeye Hakkı Yok

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav Fatih Terim Kardeşimin Federasyona Müdahale Etmeye Hakkı Yok

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav Fatih Terim kardeşimin federasyona müdahale etmeye hakkı yok Yıldırım Demirören'e '6 hakemden vazgeçin' dedim 15 yaş daha genç olsam, Futbol Federasyonu başkanlığı yapsam da Türk futboluna neler getireceğime herkes şahit olsa Aziz Yıldırım, 'Messi'yi de alabilirim, Ibrahimovic'i de alabilirim' diyor, ondan sonra da mahalle mahalle '1 milyon üye kaydedeceğim' diye dolaşıyor.

25.09.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav Fatih Terim kardeşimin federasyona müdahale etmeye hakkı yok

Yıldırım Demirören'e '6 hakemden vazgeçin' dedim

15 yaş daha genç olsam, Futbol Federasyonu başkanlığı yapsam da Türk futboluna neler getireceğime herkes şahit olsa

Aziz Yıldırım, 'Messi'yi de alabilirim, Ibrahimovic'i de alabilirim' diyor, ondan sonra da mahalle mahalle '1 milyon üye kaydedeceğim' diye dolaşıyor. Yarın çıkayım 'Ankara'da 20 bin üye yapmak istiyorum' diye. Gidelim Hacı Bayram önünde mendil açalım

Menajerler yüzünden son 10 yılda 100 milyon lira, belki daha da fazla zararım oldu

Kulüpler yasasını büyük kulüpler istemiyor

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, 18 kulübün içinden gelmiş, iyiyi, kötüyü yaşamış bir sürü değerli insan varken, Milli Takımımızın başantrenörü Fatih Terim kardeşimin Federasyon'a müdahale etmeye hakkı yok dedi.

Başkent ekibi Gençlerbirliği'ne 37 yıldır başkanlık yapan İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra birçok konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DEMİRÖREN'E '6 HAKEM UYGULAMASINDAN VAZGEÇİN' DEDİM

Bu sezon yaşanan hakem hatalarının ardından Türkiye'de 2 yıldır uygulanan 6 hakem uygulamasının kaldırılması için TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i telefonla aradığını açıklayan Cavcav, Maç eğitim yeri değil diyerek bir yanlış karar rakibi mutlu ediyor, beni kahrediyor. Tuttum, Yıldırım'a bunu söyledim. 'Bunları kaldırın, 6 hakemden vazgeçin' dedim diye konuştu.

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) eski başkanı Yusuf Namoğlu ile de 6 hakem uygulaması hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Cavcav, Namoğlu'nun kendisine, İlhan Abi yerden göğe kadar haklısın. Aynı şeyi, ilave yardımcı hakemliğin kaldırılması zamanında federasyonda ifade ettim, kabul etmediler. Onun için bana görev tevdi edildiği halde ben görevimi kabul etmedim dediğini bildirdi.

ALTYAPI FONU

Duayen başkan Cavcav, kulüplerin kadrosunda yer alan 14 yabancı oyuncu için TFF'ye toplam 5 milyon 670 bin lira ödeme yapmasını gerektiren uygulamayla ilgili geçtiğimiz aylarda TFF'nin idari merkezi Riva'da 18 kulüp başkanının katılımıyla düzenlenen toplantının perde arkasını paylaştı. Altyapı fonu konusunda yapılan toplantıda neler yaşandığını açıklayan Cavcav, Toplantı bitti, bir karar alındı, 14 futbolcuya 6 milyon. Neymiş hem 14 yabancı oyuncu alırsam 6 milyon ödeyeceğim hem de yerli oyuncu oynatırsam bunun için federasyon bana prim verecek. Hal böyle olunca ne oldu, yerli futbolcu 2 milyon istedi, yabancı oyuncuyu 200-300 bin euro'ya almak durumunda kaldık. Bunları sabaha kadar konuşsak bitmez dedi.

Cavcav, söz konusu kararın ardından tekrar İstanbul'da bir toplantı düzenlendiğini belirterek, Riva'da bütün kulüp başkanları bu paranın çok olduğunu söyledi. 8 yabancı oyuncudan para alınmaması gerektiğini, 8 yabancıdan sonra alınacak her yabancı için Futbol Federasyonu'na 250 bin lira vermeyi kabul ettik. 8 yabancı oyuncu aldığın zaman para yok ama 6 yabancı oyuncu daha alırsan 1.5 milyon TL daha ödemeyi kabul ediyorum. O zaman ne olacak Ben 8 yabancı oyuncudan sonra Federasyon'a 1.5 milyon daha ödemeyeyim diye almayacağım. 1.5 milyon lira üzerinden Kulüpler Birliği'nde söz aldım açıklamasında bulundu.

SEÇİME GİDERİZ

TFF Başkanı Demiören'e Burada 18 kulüp 1.5 milyon liraya bunu kabul ediyoruz, bunun üstünde para olursa 130-140 üyeye sahibiz. Aksini yaparsanız o zaman genel kurula gideriz dediğini açıklayan Cavcav, sözlerine şöyle devam etti

Yıldırım Demirören 'Fatih'le konuşalım' dedi. Bunu toplantıda sadece bana değil herkese diyen Yıldırım Demirören. Hiçbir şey demedim, toplantıdan çıktık, Servet Bey var Federasyon'da, ona dedim ki, 'Böyle böyle çok garibime gitt., Fatih çok saygı duyduğum, sevdiğim bir insan fakat Yıldırım Bey böyle bir şey dedi' dedim. O da 'Onlar işi beraber yapıyorlar' deyince 'Federasyonu Fatih Terim mi idare ediyor, Fatih Terim Milli Takım Futbol Direktörü' karşılığını verdim. Servet Paşa yemiyor içmiyor, bunu Fatih Terim'e söylüyor. Dolaylı olarak bana haber geliyor ki, 'Federasyonu peki İlhan Cavcav mı yönetecek' diyor. Bu laflar insanları fevkalade üzüyor. Ben yıllarca futbolun içindeyim. Gençlerbirliği'nin menfaatleri bir tarafa, ben Türk futbolunun menfaatleri için uğraş veren bir insanım. Bugün 15 yaş daha genç olsam, Futbol Federasyonu başkanlığı yapsam da Türk futboluna neler getireceğime herkes şahit olsa. Ama Kulüpler Birliğimiz var, Allah selamet versin, Kulüpler Birliği'nin kurucusu benim. Şimdi 18 kulübümüz var, hepsi ayrı ayrı düşünceye sahip ve bir konuda anlaşma imkanı maalesef yok.

FATİH TERİM'İN FEDERASYON'A MÜDAHALE HAKKI YOK

Fatih Terim'e cevap vermedim. Niye cevap vereyim, gerek yok diyen Cavcav, Önemli olan burada Futbol Federasyonu'nu çekiştirmek değil bir doğru yol bulmak. TFF'de 18 yönetici var, her kulüpten bir yönetici aldılar. 18 kulübün içinden gelmiş, iyiyi, kötüyü yaşamış federasyonda bir sürü değerli insan varken bir antrenörümüz ki Milli Takımımızın baş antrenörü, Fatih kardeşimin Federasyon'a müdahale etmeye hakkı yok. Kamuoyunda bunun böyle bilinmesi lazım. Fatih Terim, Milli Takım'ın antrenörüdür, Milli Takım için ne yapmak gerekiyorsa onu yapar. Gider takımları izler, maçları izler.Şimdi biz o durumdayız ki her şeyi milli takım antrenörüyle... Ben bunları söylerken kötü oluyorum ifadelerini kullandı.

2 yıllığına Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçilen bir ismin Milli Takım Futbol Direktörlüğü için 7 yıllık sözleşme imzalamasını kendine has üslubuyla eleştiren Cavcav, 2 yıl için geliyorum, hangi antrenör olursa olsun 2 yıl başkan olduğum bir yerde 7 senelik mukavele yapmam. Duyduğuma göre yıllık 3 milyon 700 bin euro, 7 sene için 100 milyon lira para. ya tamam, alsın, helal olsun. Bunlar yayınladığı zaman belki tepki alacağım, hiç kimse umrumda değil diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM'A ELEŞTİRİ

Fenerbahçe Kulübü'nün yabancı transfer politikasını eleştiren Cavcav, Fenerbahçe veriyor 8 milyon, ondan sonra da mahalle mahalle '1 milyon üye kaydedeceğim' diye çıkıyor. Ayıp ya, sen milleti zorla mı üye yapacaksın. Üye yap, pay ver heriflere o zaman. Diyor ya 'Messi'yi de alabilirim, Ibrahimovic'i de alabilirim.' Sen 100 kilosun, seninle güreş yapıyorum ben 30 kiloyum. Böyle bir rekabet olabilir mi kardeşim. Bunu ben söylüyorum diye kanun adamı değilim, mantığımla konuşuyorum. Sıkıntıları gördüğüm için konuşuyorum. Ben de düşünüyorum yarın çıkayım, 'Ankara'da 20 bin üye yapmak istiyorum' diye. Gidelim Hacı Bayram önünde mendil açalım dedi.

MENAJERLERDEN 100 MİLYON LİRADAN FAZLA ZARAR ETTİM

Transfer sarrafı olarak bilinen ve futbolcu transferlerinden elde ettiği yüksek kazançlarla tanınan Cavcav, menajerler aracılığıyla yediği kazıkların toplam maliyetini açıkladı.

Cavcav yolundu iddialarına yanıt veren Cavcav, 40 yaşında değilim. 3-4 sene evvel ameliyat geçirdim, yürümekte sıkıntı çekiyorum yoksa sağlığım iyi ama yürüme imkanım olmuyor. İstanbul'a uçakla gittiğim zaman el arabası getiriyorlar, ta uçağın kapısına kadar. Ne oldum değil ne olacağım demek lazım. Allah büyük ama senelerce sporun içinde olan insan olarak el arabasıyla giderken ruhen sıkıntı çekiyorum. Şimdi Manisa'ya arabayla gideceğim. Buradan İzmir'e uçak 1 saate giderken arabayla gidilir mi Ama arabayla gittiğim zaman beni kimse görmüyor şeklinde konuştu.

5 OYUNCUDAN TOPLAM 35.5 MİLYON LİRA ZARAR ETTİM

Menajerlerin çoğalması bizim elimizde değil diyen Cavcav, Kulüpler Birliği toplanacak, başkanlar bir araya gelecek, 'Arkadaş menajer geldiği zaman bu futbolcuyu almayacağız' diyecekler. Bakalım o zaman nereye gidecekler görelim. Kulüpler Birliği'nde istikrarın, birliğin ismi var, kendi yok. Dolayısıyla futbolu günlerce konuşsak sıkıntı ve dertler bitmez ifadelerini kullandı.

Menajerler yüzünden son 10 yılda en aşağı 100 milyon lira, belki daha da fazla zararım oldu diyen Cavcav, 5 oyuncu aldık, kulüpte inandığım bir adamın yanındayım bir de kulüpte müdür var, videodan seyrediyorlar, 'O havada uçuyor, karada uçuyor' dediler, aldık. 5 tane adam. Dün hesap ettim, 3 yılda 5 oyuncuya menajerleriyle beraber verdiğim para 32.5 milyon lira. 5 adamın bana maliyeti açıklamasında bulundu.

KULÜPLER YASASINI BÜYÜK KULÜPLER İSTEMİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yıllardır üzerinde çalıştığı ancak üç yıldır olgunlaşması için bekletilen Kulüpler Yasası tasarısına ilişkin de yorum yapan Cavcav, Parlamentoya giren sevgili milletvekillerimiz, onların da taraftarı olduğu bir kulüp var. Bu kulüplerin de büyük çoğunluğu ya Galatasaray ya Beşiktaş ya Fenerbahçe. Eğer böyle bir yasa Meclis'ten çıkarsa bu yasadan zarar görecek olan onlar, biz Anadolu kulüpleri değiliz. Bu kanunun Meclis'ten çıkması için herkesin milletvekili olarak orada daha sakin, tarafsız ve futbolumuzun geleceği açısından önemli olan kararları alması gerekir. Ama ben Fenerbahçeliyim duygusuyla, Galatasaray sevgisiyle, Beşiktaş sempatizanı olarak reyime evet demem, çünkü orası zarar görecek ifadelerini kullandı.

İLLETVEKİLLERİNE MAÇA GELİN ÇAĞRISI

Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi partiden toplam 29 Ankara milletvekili bulunmasına rağmen Gençlerbirliği'nin Başkent'te oynadığı hiçbirinin maçlara gelmediğinden yakınan Cavcav, Beşiktaş maçı vardı, Ankara'da kaç milletvekili var Bir tane milletvekilimiz yok. Gençlerbirliği ya. Arayan arayana bilet de bilet diye. Şeref tribünü Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait. 120 kişi. Öbür tarafta 500 kişi amatörlere bedava bilet verdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı arıyor, 60 bilet daha onlara gönderdik. Nerede Anadolu kulübü, Beşiktaş'la oynuyor. Yarın Kasımpaşa'yla oynarken gel bari kardeşim, Mersin'le oynarken gel diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav Fatih Terim Kardeşimin Federasyona Müdahale Etmeye Hakkı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.


Advertisement