Gençlerden, Rehabilitasyon Merkezine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Gençlerden, Rehabilitasyon Merkezine Ziyaret

Gençlerden, Rehabilitasyon Merkezine Ziyaret

Darende Güldeste Derneği’nin yürüttüğü “Bilinçli Gelecek, Bilinçle Gelecek” Projesi kapsamında bir grup genç ve dernek yönetimi ile rehabilitasyon merkezi ziyareti gerçekleştirildi.

29.07.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende Güldeste Derneği'nin yürüttüğü "Bilinçli Gelecek, Bilinçle Gelecek" Projesi kapsamında bir grup genç ve dernek yönetimi ile rehabilitasyon merkezi ziyareti gerçekleştirildi.

Rehabilitasyon merkezinin yatakhane ve dersliklerini dolaşarak hastalarla sohbet eden gençler, daha sonra merkezin yatakhane, etkinlik salonu ve idari bölümlerini gezdiler. Rehabilitasyon merkezi yöneticilerinden, hastalar ve merkez hakkında bilgi alan katılımcılar, rehabilitasyon merkezinde sunulan hizmeti yerinde görme fırsatı yakaladılar.

Proje koordinatörü Akif Ateş, "Engellilerimizle sohbet ederek beraber bir çay içmenin, yemek yemenin hazzını yaşadık. Burada yaşayan engelli kardeşlerimize sahip çıkmak bize en büyük mutluluğu veriyor. Mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmanın en önemli şartı, bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında, birbirini anlayarak ve destek vererek, zorlukları birlikte göğüsleyerek ileriye bakabilmelerini sağlamaktır. Günümüzde engelliliğin gizli veya hayırseverlik konusu olmadığı, artık geniş çapta bir insan hakları meselesi olduğu kabul edilmiştir. Engellilerin topluma dahil edilmesi, bir haktır. Nüfusun önemli bölümünü oluşturan engelli vatandaşların, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin toplum içinde sağlanması ilkesinden hareketle özürlülerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kolaylaştırılması en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır" sözlerini kaydetti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlerden, Rehabilitasyon Merkezine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement