Gençlere Örnek Olmak İçin 75 Yaşında Kur'an Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Gençlere Örnek Olmak İçin 75 Yaşında Kur'an Öğreniyor

Yalova merkeze bağlı Elmalı köyünde yaşayan Medine Akçal, gençlere örnek olmak amacıyla Kur'an ı Kerim kursuna katılıyor.

23.01.2015 09:56  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova merkeze bağlı Elmalı köyünde yaşayan Medine Akçal (75), gençlere örnek olmak amacıyla Kur'an-ı Kerim kursuna katılıyor.

Elmalı Köyü Yeni Mahalle Camii Kur'an Kursu eğitmeni Asiye Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursu bu yıl açtıklarını ve ilgiden çok memnun olduklarını söyledi.

Kursiyerlerin, işlerini yoluna koyup her gün bir heves ve gayretle kursa geldiğini belirten Akçay, "Medine Teyzemiz, bu yaşına ve rahatsızlığına rağmen buraya gelerek hem Kur'an öğrenmeye hem de gençlere örnek olmaya çalışıyor. Gençlerimizin, imkanı varken daha çok bu kapıları aşındırması gerekiyor. Medine Teyzemizin belki 10 günde öğreneceğini genç insanlarımız belki bir günde öğrenecek, daha kısa sürede yol katedecek. Herkese, özellikle gençlerimize Kur'an öğrenmeyi tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Akçal ise daha önce hep kendi çabasıyla Kur'an-ı Kerim öğrenmeye çalıştığını, hasta olmasına rağmen bu yıl kursa katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Gençlere, kursa katılması için sürekli telkinde bulunduğunu anlatan Akçal, "Kur'an öğrenmeyi çok istedim. Huysuz bir amcam vardı, evde Kur'an okuyordu. 'Bana da öğret' diyordum, öğretmiyordu. Bu da zoruma gidiyordu ve ağlıyordum. Daha sonra çeşitli yerlerde eğitim aldım ve en son olarak da burada kursa başladım. Sağlığım elverdikçe kursa gelmeye çalışacağım" ifadesini kullandı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençlere Örnek Olmak İçin 75 Yaşında Kur'an Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement