Gençlerin Hayat Okulu Egiad'dan - Son Dakika
Yerel

Gençlerin Hayat Okulu Egiad'dan

Gençlerin Hayat Okulu Egiad\'dan

İzmir’de meslek yüksek okullarında eğitim gören öğrencilerin kurumsal hayata hazırlanmalarını ve bu sayede sosyal yetkinliklerini güçlendirerek iş hayatında tercih edilir eleman haline gelmelerini amaçlayan Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Hayat Okulu Projesi, 150’ye yakın öğrencinin katılımıyla başladı.

04.04.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de meslek yüksek okullarında eğitim gören öğrencilerin kurumsal hayata hazırlanmalarını ve bu sayede sosyal yetkinliklerini güçlendirerek iş hayatında tercih edilir eleman haline gelmelerini amaçlayan Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Hayat Okulu Projesi, 150'ye yakın öğrencinin katılımıyla başladı. Ege, Dokuz Eylül, Yaşar, Gediz ve İzmir Üniversitelerine bağlı meslek yüksek okullarından seçilen gençlere verilen eğitimle, bir yandan İzmir'de ara eleman açığına önemli bir katkı sağlanacak, bir yandan da genç işsizliğin önlenmesi açısından küçük de olsa bir destek verilmiş olacak.

Ülkemizdeki genç işsizliğine dikkat çeken, toplumsal patlamaların önüne geçmek için gençlerin elinden tutulmasının önemine işaret eden EGİAD, bu kapsamda 2009 yılından bu yana düzenlediği "Hayat Okulu Projesi"yle bine yakın gencin iş hayatına hazırlanmasına zemin hazırladı. 10 hafta boyunca sürecek eğitimlerde öğrencilerle bir araya gelen EGİAD Başkanı Seda Kaya, hedeflerinin üniversite programında edindirilen teknik yeterliliklerin sosyal gelişim ile desteklenmesi olduğunu belirterek, EGİAD Hayat Okulu'ndan mezun olan gençlerin iş hayatına 1-0 önde başlayabildiklerini ifade etti.

İzmir'den başka şehirlere doğru süren iş kaybının önüne geçmeyi de amaçladıklarını kaydeden Kaya, "İstatistikler göstermektedir ki, başka şehirlere ya da ülkelere okumaya giden öğrencilerimizin büyük çoğunluğu ne yazık ki geri dönmemektedir. Bunun için bu gençlerin İzmir'de, kentimizde çalışabilecekleri ortamların sağlanması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu duruma çözüm bulabilmek için de çok iddialı bir perspektife ihtiyaç bulunduğunu düşünüyoruz. Gelişmiş kentler ve ülkeler kendi insan kaynakları dışında dünyanın her tarafından yetişmiş zeki insanları kendi bölgelerine çekmek için projeler üretirken, gençlerin istihdam gücünü ekonomiye katarken biz de bu bölgenin bir iş örgütü olarak genç istihdamını ve ekonomiye sağlayacağı katkı ve faydayı yadsıyamayız. Sonuçta kentler de ülkeler de gençlerimiz ve onların iş hayatında var olmalarıyla yükseleceklerdir. Bunu bizlerin, politika yapıcı ve uygulayıcıların göz ardı etmemesi gerekmektedir. Başında genç ifadesi olan derneğimizin, gençleri çok önemsediğini özellikle belirtmek istiyorum" dedi.

Gençlere yapılan yatırımın gelecek nesillere ve kuşaklara yapılan bir yatırım olduğunun altına çizen Başkan Kaya, "Gençlere verilen hiçbir emek kesinlikle boşa gitmiyor. EGİAD olarak uzun yıllardır söylediğimiz bir sloganımız var; 'Biz, Ülkemizin Geleceğine İnanıyoruz'. Bunu söylerken bir tek güvencemiz var, o da gençlik. Sizlerin yüce önder Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sindeki her bir sözcüğün anlamını bilerek gereğini yerine getireceğinize inanıyor ve güveniyoruz. İşte bu nedenle bir işadamları derneği olmamıza rağmen her yıl en az birkaç gençlik projesine imza atıyoruz. Hayat Okulu da bizim gözbebeği projelerimizden bir tanesidir" diye konuştu.

Türkiye'deki sayılı sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu vurgulayan Seda Kaya, genç işsizliğinin önüne geçilmesi adına meslek okullarının çok önemli bir yere sahip olduğuna da vurgu yaparak, bu proje ile şu ana kadar bine yakın gencin iş hayatına atılabildiğinin altını çizdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlerin Hayat Okulu Egiad'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement