Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yıldız, Hizmetler Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika
Yerel

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yıldız, Hizmetler Hakkında Bilgi Verdi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yıldız, Hizmetler Hakkında Bilgi Verdi

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, basın mensuplarıyla düzenlediği tanışma toplantısında spor hizmetleri, gençlik merkezleri, spor tesisleri ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

26.11.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, basın mensuplarıyla düzenlediği tanışma toplantısında spor hizmetleri, gençlik merkezleri, spor tesisleri ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Görevine yeni atanan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Pelitözü Gölpazar Çınar Bahçe'de sabah kahvaltısında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün teşkilat yapısı, gençlere ve spora olan hizmetler, il ve ilçelerde faaliyet gösteren tesislerin durumu ile 2016 yılı içerisinde Bilecik için hedeflenen spor yatırımları hakkında bilgi verdi. Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 108 personel ile Bilecik'e hizmet verildiğini anlatan İl Müdür Yıldız, "Bakanlığımızın bizlere verdiği destekler ve 2016 yılı için düşündüğümüz projelerin hayata geçmesi ile bu sayıyı arttırarak ilimize gençlik ve spor faaliyetleri anlamında en kaliteli hizmeti sunmak istiyoruz. Bu prensip doğrultusunda çalışmalarımıza zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin devam etmekteyiz. Amaçlarımız arasında en önemli hedefimiz Bilecik ilimizi bir spor şehri haline getirmektir. Çalışmalarımıza, sadece ilimizde bulunan sporcular ile değil, en tabana inerek ilçe, kasaba ve köylerimizde bulunan yetenekleri keşfedilmemiş çocuklarımızı bularak onları spora kazandırmak. Sporda kaliteyi arttırarak devam etmek arzusundayız" dedi.

"TOPLAM 12 BİN 187 SPORCU VAR"

2015 yılı itibari ile sayısal değerlerle Bilecik'te sporu özetleyen İl Müdürü Yıldız, "2015 yılı içerisinde faaliyet gösterdiğimiz branş sayımız 36 olup, branşlara göre Milli Sporcu sayımız, Taekwondo, Güreş, Vücut Geliştirme, Dart, İşitme Engelliler, Karate branşlarında toplam 13'tür.2015 yılı kulüp sayımız ise il ve ilçelerimizde toplam 45'tir. 2015 yılında il spor merkezlerine branş bazında toplamda 3 bin 122 sporcu kayıt olmuştur. Bedensel engelliler de ise; branş bazında toplam 36 sporcu kayıt yaptırmıştı. Yukarıdaki saydığımız branşlarda ise toplam 12 bin 187 lisanslı sporcumuz var. Bu lisanlı sporcularımızdan 4 bin 546 kız, 7 bin 641'i ise erkek sporcudur" ifadelerine yer verdi.

"GENÇLİK MERKEZİ YENİ AÇILACAK"

İl Müdür Yıldız, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Bilecik Gençlik Merkezinin yakın zamanda teslim edileceğini söyledi. Ayrıca Pazaryeri'nde de bir Gençlik Merkezi çalışmasının olduğunu anlatan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti.

" Bozüyük, Osmaneli ve Söğüt ilçelerimizde de gençlerimize hizmet edecek bir gençlik merkezi kazandırmayı hedefliyoruz. Bu merkezlerimiz gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlamak ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumayı amaç edinmektedir. Gençlik Merkezlerimizde yönetim ile gençler arasında koordinasyonu sağlayan, onları yönlendiren, gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmesini önleyerek aşağıda belirttiğimiz Gençlik Merkezi faaliyetlerine katılmalarını sağlayan 8 tane gençlik liderimiz bulunmaktadır."

GENÇLİK MERKEZİ FAALİYETLERİ

Gençlik Merkezinde ulaşılan üye sayısından bahseden Yıldız, "2015 yılı İtibariyle Bilecik Gençlik Merkezi toplam üye sayımız erkeklerde 3 bin 307 ve kadınlar ise, 4 bin 438'dir. Kurumumuza bağlı gençlik merkezlerimizin üye sayıları toplam 7 bin 745'tir. 2015 yılı itibariyle Bilecik Gençlik Merkezinde açılan kurslarımız, ney, ebru, gitar, keman, resim, bateri, satranç, tiyatro, bağlama, bilgisayar, Osmanlıca, diksiyon, İngilizce, Almanca, halk oyunları, ritim perküsyon, Kur'an-ı Kerim okuma kursu, işaret dili ve Arapçadır" dedi.

İL VE İLÇELERDEKİ TESİSLERİ AÇIKLADI

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, kurumlarının 2015 yılı içerisinde yapımı ve bakım-onarımı planlanan tesislerini bahsetti. Bilecik'te Atatürk Spor Salonu genel bakım-onarım işi tamamlanarak spor okullarına yetiştirildiğini ifade eden Yıldız, sözlerine şöyle son verdi:

"Gençlik Merkezi yapımı işi kaba inşaatı bitmiştir, yakın zamanda geçici kabulü yapılacaktır. Bilecik Edebali Stadı 1 ve 2'inci kısım uzay kafes sisteminin tehlike arz edip etmediğinin belirlenmesi için laboratuvar çalışması işi tamamlandı ilgili rapor olumsuz geldi. İhalesi yapılarak çatı kaldırılmıştır. Bilecik 2 bin kişilik spor salonu çevre düzenlemesi işinin ihalesi yapılmış olup, geçici kabulü yapılmıştır. Bozüyük'te bin 500 kişilik spor salonu yapımı işi proje aşamasında olup, arsa tahsisi işlemleri devam etmektedir. Pazaryeri İlçe Stadı Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası'nın sentetik zemini ve bin 500 kişilik oturak montajı tribünde tamamlanmıştır. Bilecik Pazaryeri İlçesi Eski Sağlık Ocağı binasının gençlik merkezine dönüştürülmesi için proje hazırlanması işi ile ilgili ihale yapılmış çalışması devam etmektedir. Bilecik Merkez Bayırköy beldesine halı saha yapımı işi tamamlanmış olup; geçici kabulü yapılmıştır."

Toplantının sonunda Spor İl Müdürü Yıldız basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, katılımlarından dolayı teşekkür etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yıldız, Hizmetler Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement