Gençlik Kampları, 2015 Yılında 50 Bin Öğrenciyi Ağırlayacak - Son Dakika
Yerel

Gençlik Kampları, 2015 Yılında 50 Bin Öğrenciyi Ağırlayacak

Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Kaçar: "2014 yılında 12 kampta 30 bin 250 öğrenciyi ağırladık.

30.01.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Kaçar, 2015 yılında öğrenci kamplarında 50 bin öğrenci misafir etmeyi planladıklarını söyledi.

Kaçar, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yeşilay Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen ve 200 öğrencinin katıldığı Duacı Kış Kampı'nın açılışında yaptığı konuşmada, gençlik kamplarında Türkiye'nin bütün illerinden gençleri bir araya getirdiklerini belirtti.

Köyünden hiç çıkmamış gençlerin bu kamplarda birlikte kaldıklarını ifade eden Kaçar, kamplar sayesinde Diyarbakırlı bir gencin Edirneli, Karadenizli bir gencin de Akdenizli arkadaşı olduğunu anlattı.

Bu kamplar ile gençleri sanal dünyadan çıkartıp doğayla tanıştırdıklarını vurgulayan Kaçar, "2014 yılında 12 kampta 30 bin 250 öğrenciyi ağırladık. Bu yıl kamp sayımızı artırarak 50 bin öğrenciyi misafir etmeyi hedefliyoruz. Kamplarda gençlerin ihtiyaçlarına göre eğitimler veriyoruz. El sanatları, okçuluk, kano gibi çeşitli etkinlikler yapıyorlar" dedi.

Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz ise gençlerin toplumun geleceği olduğunu dile getirdi.

Kış kampını "Kötü alışkanlıklara dur diyelim" sloganıyla gerçekleştiğini bildiren Yılmaz, bu kamplar ile gençleri yaşama karşı daha dirençli bireyler haline getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Dünyadaki en etkili eğitim yöntemlerinden birinin akran eğitimi olduğuna dikkati çeken Yılmaz, gençlerin birbirlerini eğiteceğini söyledi. Yılmaz, gençleri ruh ve beden sağlıklarını korumaları için madde, sigara ve alkol gibi sağlığa zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirdiklerini anlattı.

Kış kampının açılışına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile milli karateci Serap Özçelik ve tenis oyuncusu Melis Sezer de katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençlik Kampları, 2015 Yılında 50 Bin Öğrenciyi Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement