Gençlik Kampları, Farklı Kültürleri Bir Araya Getirecek - Son Dakika
Spor

Gençlik Kampları, Farklı Kültürleri Bir Araya Getirecek

Uluslararası Gençlik Kampları, 31 Ağustos 10 Eylül tarihlerinde farklı ülkelerden gelen 240 genci buluşturacak.

10.08.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) hayata geçirdiği Uluslararası Gençlik Kampları, farklı ülkelerden gelen 240 genci buluşturacak.

GSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Arnavutluk, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Katar, Kuveyt, Cezayir, Fas, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün ve Makedonya'dan gelecek 240 yabancı genç, 31 Ağustos-10 Eylül tarihlerinde gençlik kamplarında ağırlanacak. Katılımcılar, Uluslararası Gençlik Kampı'ndan ücretsiz faydalanabilecek.

Projeyle, gençlerin ortak kültür mirasına sahip olunan ülkelerin gençleri ile bir araya gelmesi, toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, dünya sorunlarına karşı duyarlı bir neslin inşa edilmesi amaçlanıyor.

Samsun'daki 19 Mayıs Gençlik Kampı ve Trabzon'daki Düzköy Gençlik Kampı'nda düzenlenecek etkinliğe katılmak isteyen gençlerin, başvuru formunu elektronik ortamda doldurarak "youthcamp@gsb.gov.tr" adresine 15 Ağustos 2014 tarihi saat 18.00'e kadar göndermeleri gerekiyor.

Katılımcılarda şu şartlar aranıyor:

18-22 yaşlarında olmak. Kampta iletişim dili İngilizce olacağı için etkili iletişim sağlayabilecek şekilde çok iyi derecede İngilizce bilmek. Ülkesini temsil edebilecek düzeyde kendi tarihi, kültürü, değerleri, siyasal, ekonomik ve toplumsal yapısı hakkında bilgi sahibi olmak. Tartışmalara katkı sağlayabilecek bilgi ve kültürel donanıma sahip olmak. Gençlik çalışmalarında veya topluma yararlı hizmetlerde aktif olmak. Başkalarıyla etkili iletişim ve diyalog kurabilecek, paylaşımcı ve takım çalışmasına yatkın vasıfları taşımak. Devletler ve gençler arasında dostluk ilişkilerini geliştirmeye istekli olmak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençlik Kampları, Farklı Kültürleri Bir Araya Getirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement