Gençlik Kampları Sayesinde Denizi İlk Kez Gördüler - Son Dakika
Yerel

Gençlik Kampları Sayesinde Denizi İlk Kez Gördüler

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "2015 Gençlik Kampları" kapsamında Mersin'in Silifke ilçesine gelen öğrencilerden bazıları, denizi ilk kez görmenin heyecanı ve sevincini yaşadı.

19.06.2015 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "2015 Gençlik Kampları" kapsamında Mersin'in Silifke ilçesine gelen öğrencilerden bazıları, denizi ilk kez görmenin heyecanı ve sevincini yaşadı.

İlçeye bağlı Atakent Mahallesi'ndeki 23 Nisan Gençlik Kampı, 12-15 yaş grubu öğrencileri ağırladı. Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinden gelen öğrenciler arasında denizi ilk defa görenler de vardı.

23 Nisan Gençlik Kampı Müdürü Kamil Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampa katılan 680 öğrenciyi en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Müracaatların Gençlik ve Spor Bakanlığına yapıldığını, 7'şer günlük gruplar halindeki kampların 15 Eylül'e kadar süreceğini belirten Acar, "Kampa katılan öğrencilerimiz tarihi yerleri gezecek, yüzme eğitimi, el sanatları, resim, tiyatro ve spor etkinliklere katılacak. Türkiye genelindeki en büyük kamp yeri Mersin'de" dedi.

Çocukların tüm ihtiyaçlarının bakanlık tarafından karşılandığını anlatan Acar, "Devlet, bu çocuklarımızı evlerinden alıyor buraya getiriyor, kamp bitiminde de yeniden evine götürüyor. Yani evden eve kamp. Bu sene ilk dönemimize yeni başladık. Hayırlısıyla kazasız, belasız bir yaz dönemi geçiririz. Çocuklarımız, yöremizin turizm potansiyelini de tanıtmış olacak" diye konuştu.

Silifke'de 15 Eylül'e kadar sürecek birer haftalık kamplara 12 bin öğrenci katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençlik Kampları Sayesinde Denizi İlk Kez Gördüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement