Gençlik Kendisini Değersiz Görüyor - Son Dakika
Yerel

Gençlik Kendisini Değersiz Görüyor

Gençlik Kendisini Değersiz Görüyor

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Karaer, "Gençliğin özgüvenini yükseltecek programlar ve yollar bulmalıyız." dedi.

31.03.2014 09:25  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, "Gençliğin özgüvenini yükseltecek programlar ve yollar bulmalıyız" dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı A. Baki Karaer, Memur-Sen'in Stratejik Düşünce Enstitüsü'ne yaptırmış olduğu "Türkiye Gençlik Profili Araştırması"nın gençlerin sorunlarına ışık tutacağını söyledi. Birçok araştırmanın verilerine bakıldığında "Gençliğin kendini değersiz gördüğünü" sonucunun ortaya çıktığını belirten Karaer, "Bugün birçok araştırmanın verilerine baktığımızda 'gençliğin kendini değersiz gördüğünü' okuyabiliyoruz. O zaman bu araştırmamız ile gençliğin özgüvenini yükseltecek programlar ve yollar bulmalıyız. Gençliğin maneviyatla ve değerlerle bağı çok önemlidir. Egoizm ve beğenilme bataklığında yüzen bir gençlik yerine gönül dilini kullanan, hal şivesini terennüm eden, sağlam bir vicdan mekanizması olan, hayatını kalp ve ruh yörüngesinde devam ettiren, medeniyet telakkisi olan ve medeniyetinin yeniden inşası ve dirilişi için düşünce ve aksiyon geliştiren bir gençlik hayalimizdir ve misyonumuzdur" diye konuştu.

"MEDENİYET DAVASINA HİZMET EDEN BİR GENÇLİK ÖZLEMİMİZ VAR"

Davasına sahip çıkan, medeniyet davasına hizmet eden, bu yolda katma değer üreten, alanında üçüncü, ikinci değil bir numara olan ve medeniyet değerleri havzasındakilere ilham veren bir gençliğe özlem olduğuna vurgu yapan Karaer, "Dünden güç alan, bugünü iyi değerlendiren, yarını iyi tasarlayan, vicdanlı ve sağduyulu kişilerin, olayların yön verdiği değil fikirlere ve düşüncelere yön veren, güncelin peşinden koşan değil kalıcı ve faydalı olanı takip eden bir gençlik tasavvurumuz var" şeklinde konuştu.

GENÇLERİN YÜZDE 62'Sİ FACEBOOK, YÜZDE 10,4'Ü TWİTTER KULLANIYOR

"Türkiye Gençlik Profili Araştırması" değerlendirme sonuçlarının en çok dikkat çekici sonuçları hakkında bilgi veren Karaer, medyaya yönelik alışkanlıklarda gençlerin televizyon programları arasında yüzde 28,6 en çok dizileri takip ettiklerinin altını çizdi. Karaer, program türlerinde sırasıyla yüzde 15,5 ile haberlerin, yüzde 13,7 ile eğlence ve müzik türlerinin takip ettiğini açıkladı. İnternete yönelik alışkanlıklarda ise gençlerin internetten yararlanma sıklığının bir hayli yüksek olduğuna dikkat çeken Karaer, şunları söyledi: "Araştırmamızda Türkiye'deki gençlerin neredeyse tüm sosyal medya araçlarını bir şekilde kullandıkları görülmektedir. Yaptırmış olduğumuz araştırmaya göre, gençlerin yüzde 62'si Facebook kullanırken, yüzde 10,4'ü Twitter kullanmaktadır" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik Kendisini Değersiz Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement