Gençlik Meclisi'nden Gençlere Büyük Konser - Son Dakika
Yerel

Gençlik Meclisi'nden Gençlere Büyük Konser

Gençlik Meclisi\'nden Gençlere Büyük Konser

Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Adıyaman Üniversitesinde Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

28.03.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Adıyaman Üniversitesinde Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda düzenlenen gecede Adıyamanlı Sanatçılardan Mahmut Yıldırım, Mahmut Karadağ, Sedat Şahin ve gecenin sürpriz sanatçısı Kahtalı Hamido bir birinden güzel eserleri ile öğrencileri coşturdu.

Konserde sahne alan sanatçılar Adıyaman ve yöresine ait türküleri seslendirirken, söyledikleri hareketli şarkılarla öğrencileri eğlendirdi. Öğrenciler yoğun ders yükünün stresini konserde söylenen halay havaları ile ders yorgunluğunu atarak moral ve motivasyonlarını artırdılar.

Gençlere yönelik sosyal ve kültürel etkinliklerinin devam edeceğini ifade eden Gençlik Meclisi Başkanı Ferhat Yılboğa, "İnsanları birbirine karşı sorumlu olan toplum uygar toplumdur. Dayanışması olmayan, birbirine karşı sorumluluğunu bilmeyen insanlar ise toplum değil, bir yığındır. Kültürel gelişmeyi sağlayan gizil güçlerden biri de konserlerdir. Öyle ki sanatsal beceriyi en etkin biçimde topluma aktaran bir araç durumundadır. Bu nedenle üniversiteli genç kardeşlerimize yönelik aktiviteler planlamaktayız" dedi.

Tüm gençleri gençlik meclisine davet eden Yılboğa, "Gençlerin, kent yönetiminde karar alma mekanizmalarına katılmaları, gençlik ve kentle ilgili sorunların çözümünde sorun çözme anlayışı içerisinde aktif rol almaları, sürdürülebilir kalkınma anlayışı içerisinde kente yönelik çalışmalar yürütmelerine katkıda bulunulması, kentin bilimsel, teknolojik, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklerinde rol almaları, insan hakları ve çevre konusunda duyarlılıklarını arttırmaları, dayanışma ve paylaşıma yönelik özeliklerinin 'ortaklık' bilinci içinde geliştirilmesi ve gençliğe birlikte çalışma alışkanlığı kazandırması gençlik alanında politikalar üretmesi amacıyla; gençlerin ve gençlerle ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti, üniversite ve lise temsilcilerinin oluşturduğu demokratik bir yapıdır" diye ifade etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik Meclisi'nden Gençlere Büyük Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement