Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Açıklaması - Son Dakika
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yurtdışındaki bazı yayın organlarının, AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili ciddi anlamda olumsuz bir yaklaşım içerisinde olduğunu belirtti.

26.05.2015 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yurtdışındaki bazı yayın organlarının, AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili ciddi anlamda olumsuz bir yaklaşım içerisinde olduğunu belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çağatay Kılıç, seçim yaklaşırken dış basında bazı yayın organlarının, AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili ciddi anlamda olumsuz bir yaklaşım sergilediklerine dikkat çekti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile spor tesislerinin, toplu açılış, temel atma töreni ve aynı zamanda engelli sporcuları da taşıyabilecek, müsabakalara götürebilecek otobüslerin devreye girme törenini yaptıklarını belirterek, "Güzel bir tören oldu. 190 adet spor tesisimizi açtık. Son bir yıl içerisinde biten tesis sayımız 280, bu sadece bir yılda bitirdiklerimiz. AK Parti iktidarları döneminde 13 yılda yaptığımız tesis sayısı Türkiye genelinde bin 650" dedi.

"2017'DE İŞİTME ENGELLİLER OLİMPİYATI'NI SAMSUN'DA YAPIYORUZ"

Törende sporcuların farklı branşlarda gösterilerini sunduğuna dikkati çeken Kılıç, "Avrupa şampiyonu olan karatecilerimiz bir gösteri yaptılar. Onların kardeşleri ve aynı zamanda karate yapan sporcu gençler de bir toplu gösteri yaptı. Ona müteakip Wushucu arkadaşlar da bir gösteri yaptı. Onlar da şampiyon olmuşlardı. Çok renkli görüntüler ortaya çıktı. Sonra da basketbolda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş karizma grubumuz bir gösteri yaptı. Daha sonra açılış törenimizi gerçekleştirdik. Başbakanımızın gençlere olan bazı öğütleri oldu. Orada gençlerle hasbihal etme imkanı oldu. Ardından özel dizayn edilmiş 30 otobüsün ilk 10 tanesi bugün Ankara'daydı. O araçların kullanıma girme törenini yaptık. Aynı zamanda 22 tane spor tesisimizin de temel atma törenini gerçekleştirdik. Bunlardan bir tanesi de Samsun'da İlkadım atletizm stadyumu pistimiz. Samsunlu hemşerilerimiz bilirler, 2017'de İşitme Engelliler Olimpiyatı'nı Samsun'da yapıyoruz.Bu gerçekten büyük bir organizasyon olacak. Samsun şu anda büyük bir hazırlık içerisinde. Hazırlıklar çerçevesinde hayata geçirmemiz, yapmamız gereken bazı yatırımlar var tabi" diye konuştu.

"OTOBÜSLERİMİZ ULUSLARARASI YOLCULUK YAPABİLECEK SERTİFİKAYA SAHİP"

Engelli sporcuları taşıyacak olan otobüslerin çok büyük bir önemi olduğunu kaydeden Kılıç, "Uluslararası yolculuk yapabilecek sertifikaya sahip. Sadece yurt içindeki müsabakalara değil yurt dışında da belli yerlere gidebilecek olmaları açısından önemli. Bir asansör sistemi var tekerlekli sandalye kullanan engelli sporcumuzun veya vatandaşımızın, hiç tekerlekli sandalyesinden inmeden doğrudan otobüse alacak bir mekanizma. Otobüsümüz engelli kardeşlerimizi her yere götürebilecek bir kapasiteye sahip. İsterse engeli kardeşimiz tekerlekli sandalye ile seyahat edecek. Otobüs içerisinde koltuğa geçebilecek durumu varsa koltuğa geçecek seyahatini yapabilecek. Normal bir otobüsün kapasitesini kullanabilecek nitelikte. Bunlardan şimdi ilk etapta 30 tanesi devreye giriyor. İllerimize dağıtılacak. İlerisi için farklı projelerimiz de var sayılarını arttıracağız. Spordaki tüm engelleri aşıyoruz. Bakanlığımızın uhdesinde olan aynı zamanda gençlik kampları ve gençlik programları da var. Bu anlamda da kullanılabilecek otobüslerimiz" ifadelerini kullandı.

2020 OLİMPİYATLARI

"2020 olimpiyatlarını Tokyo'ya kaybettiğimiz süreçte ciddi bir tecrübe edindik" diyen Kılıç, "Bu anlamda uluslararası spor camiası ile olan ilişkimizin artırılması konusunda son 1.5 yıldır ciddi bir çalışmamız oldu.İyi de yoldayız diye düşünüyoruz, öğrenmemiz gereken şeyler vardı. Onları da gördük tecrübe ettik. Bazı şeyler tecrübe ile kazanılıyor. Tabii Türkiye'nin ekonomik ve siyasi gücünün artması, ülkemizi bu tip organizasyonları alabilecek duruma getirdi. Önümüzdeki yıllarda bunu daha iyi göreceğiz. Biz bundan birkaç yıl öncesine nazaran uluslararası spor camiasında söz sahibi bir ülke konumuna geldik. Örneğin, Olimpiyat Komitesi'nde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi başkanımız da görev yapıyor, Türkiye orada temsil ediliyor" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'NİN SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

AK Parti'nin Samsun'da 9 milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Kılıç, "İnşallah 7 Haziran seçimlerinden sonra 9 milletvekili adayını da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderecek. Ben, muhalefet partilerinin 9 adayıyla birlikte sahada olduğunu daha görmedim. Açıkçası onlara çok rastlamadım ama biz aday listelerimiz belli olduğu andan itibaren ertesi gün araziye çıktık ve çalışmalarımıza başladık" dedi.

"MUHALEFET OTURDUĞU YERDEN SİYASET YAPIYOR"

Muhalefet partilerini eleştiren Kılıç, "Demek ki onların çalışma tarzları ve siyasete bakış açıları, oturdukları yerden siyaset yapmak. Biz hiçbir zaman oturduğumuz yerden siyaset yapmadık. Her zaman vatandaşımızla iç içe olduk ve hizmet odaklı olduğumuz için de her zaman vatandaşımızla el ele, kol kola yürüdük.Seçimlerde muhalefet bu sefer ekonomik vaatlerle gidiyor. AK Parti bunların yanında anayasa ve başkanlık sistemine yönelik bir programla yürüyor. Önce isterseniz muhalefetle başlayalım. Muhalefetin vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunu arazide karşılığı oluyor mu, insanların kafası karışıyor mu? Sonuçta çok yoğun bir emekli ve asgari ücretli çalışan var. Bunların üzerinde bir tartışma gidiyor" diye konuştu.

Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçenlerde bir televizyon programında Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir yerlerde yaptığı konuşmaya denk geldim. Şöyle bir tabir kullandı yanlış hatırlamıyorsam: "13 yıldır iktidarsınız, kimse size engel çıkartmadı, şunları şunları da yapsaydınız…" Tabi bunu duyunca şaşırdım. Şu anlamda şaşırdım; doğrudur, biz 13 yıldır iktidardayız, gece gündüz de çalışıyoruz. Bundan sonra da hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bizim bu milletimizle olan birliğimiz ve beraberliğimiz ama engel çıkartılmadı dediği zaman ben orada şaşırıyorum. Herhalde yakın siyasi tarihimizin son 10 yılındaki Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortaya koyduğu engellemeleri unuttular. Sayın Kılıçdaroğlu'nun mecliste grup başkanvekili olduğu zaman ortaya koyduğu engellemeler, kendi partisinin genel başkanı olduğu zaman, parti grubunun mecliste ve çeşitli çalışmalarda ortaya koyduğu engellemeleri, kimlerle birlikte hangi engelleme çalışmaları içerisinde olduklarını unuttular. Bunun içerisinde belli bir medya ayağının da engellemelerinden bahsedebiliriz. Örneğin, "411 el kaosa kalktı" manşeti, ardından kapatma davası geldi. Gazete kupürlerinin Google'dan indirilmiş haliyle AK Parti'ye kapatma davası açıldı. O zaman yüzde 47 oy almış bir siyasi parti olarak iktidardaydı. Buradan şuna gelmek istiyorum. Bazı çevreler, bazı siyasiler parlamenter sistemin savunuculuğu içerisinde hareket ediyorlar. Bizim 2011'de yeni anayasa sözümüz vardı. Hatırlayın o zaman Genel Başkanımız, şimdi Cumhurbaşkanımız yeni anayasa sözüyle yola çıktı. Oradan çıkan yeni anayasayı yazma komisyonuyla alakalı olarak da biz aldığımız oy oranlarıyla değil, bütün siyasi partilerin eşit temsiliyle komisyonu kurduk. Bunlar unutuluyor."

AK Parti'nin başarısının samimiyetinde olduğunu kaydeden Kılıç, "Biz vatandaşımıza bir şey anlatırken samimiyetle konuşuyoruz. Yapabileceğimizi anlatıyoruz, uçmuyoruz. Önümüze geldi, seçim zamanına gidiyoruz… Hadi bakalım ortaya bir takım vaatler koymaya başlayalım demiyoruz. Şimdi bir tanesi, "4 yıllığına gelelim" diyor. Benim de aklıma şu geliyor: Ehliyetimizi ilk aldığımızda ebeveynlerimize "Şu arabanın anahtarını bir alabilir miyiz? Bir tur atıp gelelim" derdik. "4 yıllığına bize müsaade" diyorlar. E arabayı alacaksın, bir tur atacaksın, sonra bir tur atacaksın ve oraya buraya sürteceksin… Kusura bakmasınlar vatandaşlarımız bunu gayet iyi görüyorlar. Kimin samimi olup olmadığını gayet iyi anlıyorlar" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Kılıç, Başkanlık Sistemi'ne ilişkin olarak değerlendirmede bulunarak, "Biz bütün bu konuya sistematik açısından, yeni anayasa çerçevesinde yaklaşarak, bunun içerisindeki yeni yönetim tarzıyla yapılan çalışmaları görürüz. Çünkü şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez seçilmiş bir Cumhurbaşkanımız var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı ama halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı. Dolayısıyla zaten sistemde kendini oraya doğru götürüyor. Ama biz şunu söylüyoruz; Sayın Başbakanımızın Ordu - Giresun Havalimanında yaptığı konuşmayı iyi hatırlamak gerekir. "Biz burada kişisel şeylerimiz için durmuyoruz. Türkiye'nin geleceği için buradayız. Hep beraber bu yolda yürüyoruz. Biz davanın insanlarıyız." Dolayısıyla biz bu yaklaşım içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Bizim yolumuz bu, bizim yolumuz milletle beraber yürümek. ve milletimizin kendisini en iyi yönetebilecek sistemle yolumuza devam etmektir. Bütün meselemiz, bütün gayemiz bu. Hep söylediğimiz bunlar, bu güne kadar hep bunları söyledik" diye konuştu.

"BÜYÜKBABAM DARBEYLE SİYASETTEN UZAKLAŞTI"

Parlamenter sistemi korumak için yola çıktığını iddia edenlerin, bu güne kadar neyi korumadıklarını da açıkça dile getirmesi gerektiğine işaret eden Kılıç, "Benim ailemin içerisinde rahmetli büyük babam, o da milletvekiliydi, 3 dönem milletvekilliği yaptı ve darbeyle siyasetten uzaklaştırıldı. Benim ailem zaten bunu yaşamış, ben bizzat aile içerisinde bunu yaşamışım. Bundan dolayı biz, artık belirli şeylerin, neyin ne olduğunu iyi biliyoruz" açıklamasında bulundu.

"YURT DIŞINDAKİ BAZI YAYIN ORGANLARI, SANKİ BELLİ NOKTALARA BİRTAKIM SİNYALLER GÖNDERMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR"

Yabancı basında Türkiye'ye ilişkin son dönemde yer alan bazı haberleri değerlendiren Kılıç, "Bakın size bir örnek vereceğim. Bir Alman dergisi var. Adını da veriyorum; Der Spiegel. Bu derginin Türkiye ile ilgili haber yaptıkları zaman kullandıkları görselleri şöyle bir arşivlerinizden tarayın. Ben taradım. Hep böyle bir takım karanlık resimler... Fotoğrafların farklı kullanıldığı görsel bir algıyla başlayan haberler. Şimdi yine 'basın özgürlüğü' diyecekler. Basın özgürlüğünün bununla ne alakası var? Basın istediğini yazacak ama ben ona eleştiri getiremeyeceğim. Bu büyük bir çelişkidir. Yazıyorsan eleştiri alacağını da bileceksin. Almanya'da başka bir gazete, Die Welt Gazetesi. Bu gazetenin Türkiye'deki temsilcisinin yazdığı haberlere bir bakın. Yani bunlar sanki özellikle belli noktalara bir takım sinyaller göndermek için uğraşıyorlar" dedi.

Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eleştiri ayrı bir şeydir ama hakareti hiç kimse kabul etmez. 'Siyasetçi olduğu için ağır eleştiriye katlanmak durumundadır' deniyor. Yani onlar ağır eleştiri diyor, ben hakaret diyorum. Ailenizle, şahsınızla, kişiliğinizle ilgili yalan haber yapıldığı zaman ben bunun sonuna kadar takipçisi olurum. Bakın, hakikaten yapılan bazı şeylerin bir yerde örtüştüğünü görüyoruz. Samsun'da yakın zamanda yaşadığım bir olayı anlatayım; BBC Türkçe servisinden bir muhabir hanımefendi Samsun'a gelmiş, belli yerleri gezmiş. AK Parti burada oy sıkıntısı içerisinde ve oyları azalıyor diyor. Ben de buradan açık çağrıda bulunuyorum o hanımefendiye. Ben Samsun'un milletvekiliyim, bir gün zahmet etsin buyursun gelsin benim programıma iştirak etsin. Bakalım orada vatandaşlar ne anlatıyor, neler söylüyor? Bir de onu dinlesin. Bakın bizim bir çekincemiz yok. Yeri geliyor vatandaşımız bizi de eleştiriyor. Ben farklı siyasi görüşteki vatandaşlarımızla da karşılaşıyorum. Sokakta böyle bir ayrım yok. Ama onların resmettiği, anlattığı resim de kusura bakmasın hiç yok. Ondan sonra diyorlar ki objektif yayın... Siz kendi objektif yayınınızı yapmıyorsunuz, bütün ilkeleri çiğniyorsunuz ondan sonra biz sizi eleştirdiğimizde, bir şey söylediğimizde de basın özgürlüğü diyorsunuz. Böyle değil işte bu işler." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement