Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın kamp ziyaretinden görüntüler Kılıç'ın karşılanması ve açıklamaları Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar Çocuklar ile konuşması ve onlara kitap hediyesi Konuşması sonunda ok atımı alanında çocukların ok atmalarını izlemesi Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Hatay'da "(Gençlik kampları) Bu kamplar, hükümetimizin bütün gençliğimize sunmuş olduğu en büyük imkanlardan birisidir.

23.01.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın kamp ziyaretinden görüntüler

Kılıç'ın karşılanması ve açıklamaları

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar

Çocuklar ile konuşması ve onlara kitap hediyesi

Konuşması sonunda ok atımı alanında çocukların ok atmalarını izlemesi Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Hatay'da

"(Gençlik kampları) Bu kamplar, hükümetimizin bütün gençliğimize sunmuş olduğu en büyük imkanlardan birisidir. Burada birbirinizle tanışarak, kaynaşarak, sosyal aktiviteler yaparak, kendinizi geliştireceksiniz inşallah. ve ülkemizin kardeşliğine, birliğine, beraberliğine sizler katkı vereceksiniz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlik kamplarında kalan gençlere, "Bu kamplar, hükümetimizin bütün gençliğimize sunmuş olduğu en büyük imkanlardan birisidir. Burada birbirinizle tanışarak, kaynaşarak, sosyal aktiviteler yaparak kendinizi geliştireceksiniz inşallah. ve ülkemizin kardeşliğine, birliğine, beraberliğine sizler katkı vereceksiniz" dedi.

Kılıç, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Antakya'da yapımına başlanan 25 bin seyirci kapasiteli Hatay Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Burada yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Kılıç, dolgusu tamamlanan ve 800 günde bitirilmesi planlanan stadyumun projelerini inceledi.

Ardından dünyanın en büyük arkeoloji müzeleri arasında gösterilen Hatay Arkeoloji Müzesi'ni gezen Kılıç, burada müze müdürü Nilüfer Sezgin'den sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.

Daha sonra dünyanın ilk mağara kilisesi olarak bilinen Antakya'daki St. Pierre Kilisesi'ni ziyaret eden Bakan Kılıç, Anadolu'nun ilk camisi olarak gösterilen Habib-i Neccar Camisi'nde öğle namazını kıldı.

Karayoluyla gittiği Belen ilçesinde belediye binasını ziyaret ederek, burada Belediye Başkanı Adnan Vurucu'dan bilgi alan Kılıç, ardından Arsuz ilçesinde farklı illerden 308 öğrencinin bulunduğu Uluçınar Gençlik Kampı'na geçti.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, gençlik kamplarına katılımdan dolayı öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.

Öğrencilerden kamplardaki her türlü imkanı en iyi şekilde değerlendirmesini isteyen Kılıç, "Biz bu kampları yılın 365 günü kullanacağız diye yola çıktığımızda bize dediler ki '3, 4, 5 sene sürer bunların hazırlığı.' Ama biz bunu bir seneyi aşkın bir süre içerisinde bitirdik ve şu anda gördüğünüz gibi sömestr kampında sizlerin hizmetine sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu talimatlar açıktır. Milletimiz, gençlerimiz ve evlatlarımız için kaybedecek bir saniyemiz dahi yoktur. Dolayısıyla, şu anda Kredi Yurtlar Kurumunda kalan abileriniz ve ablalarınızın da yapmış olduğu kamplar var. Sizlerin de katıldığı kamplar var ve bunlar böyle devam edecek inşallah" diye konuştu.

Tüm öğrencilerin kamp süresince sağlık ve seyahat sigortalarının da yapıldığını açıklayan Bakan Kılıç, kamp programı içerisinde öğrencilerin bulunduğu illeri de bir gün içerisinde gezme fırsatı bulduğunu kaydetti.

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Türkiye'nin dört bir yanında hayata geçirdiğimiz gençlik merkezlerimiz var. Bunları lütfen yoğun bir şekilde kullanın. Bu kamplar, hükümetimizin bütün gençliğimize sunmuş olduğu en büyük imkanlardan birisidir. Burada birbirinizle tanışarak, kaynaşarak, sosyal aktiviteler yaparak kendinizi geliştireceksiniz inşallah. ve ülkemizin kardeşliğine, birliğine, beraberliğine sizler katkı vereceksiniz. Dolayısıyla gençlik merkezlerimizdeki başvuruları iyi değerlendirin. Velilerimize de buradan seslenmek istiyorum, çocuklarımıza en güzel karne hediyesi zannedersem ki bu kamplarda bir araya gelerek farklı sportif alanlarda yapacak çalışmalara destek vermek."

Karnesinde zayıf notu olan öğrencilere de seslenen Bakan Kılıç, ikinci dönem daha çok çaba sarf ederek zayıf notları telafi edebileceklerini belirtti.

Kılıç, Hatay'a 4 tane daha gençlik merkezi yapılacağının da müjdesini verdi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar ise Türkiye'de toplam 27 kampın bulunduğunu belirterek, geçen yıl 56 bin gencin kamplarda misafir edildiğini anlattı.

Kaçar, "Daha önce kamplarımız sadece yazın hizmet verebiliyordu. Sayın Bakanımız geldikten sonra talimatları, kışın da hizmet verebileceğimiz yönünde oldu. Biz de artık kış aylarında da kamp yapıyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm çalışmaların bir hedef doğrultusunda olduğunu kaydeden Kaçar, "Tek hedefimiz iki ayağı üzerinde duran sağlıklı nesiller yetiştirebilmek. Bu iki ayaktan anladığımız şey, birincisi sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere milli ve manevi değerlere bağlı, bir taraftan dinini çok iyi bilen ahlaklı nesiller, ama diğer taraftan da dünyayı çok iyi okuyan, inovasyonu, yeniliği takip eden, dünyanın önünde giden nesiller. Bizim tüm faaliyetlerimiz bu kapsamda" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kamptaki öğrencilere "Gençlerden Ecdada Mektup" isimli kitap dağıtan Bakan Kılıç, ardından kampı gezerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kılıç'a, Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay milletvekilileri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve kurum müdürleri de eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement