Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporda şiddeti önlemek için yasalar çerçevesinde her türlü önlemi alacaklarını söyledi.

13.08.2016 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporda şiddeti önlemek için yasalar çerçevesinde her türlü önlemi alacaklarını söyledi.

Turkcell Süper Kupa'da Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın yayıncı kuruluşuna açıklamalarda bulunan Kılıç, iki takım taraftarları arasında yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Maç öncesinde maalesef bazı üzücü olaylar yaşandı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, FETÖ terör örgütünün Türkiye'ye yaşatmak istediği bu olumsuzluklara karşı tüm milletimiz birleşmişken keşke bunlar olmasaydı. Bu olaylara sebebiyet verenlerin üzerinde hangi forma olduğunun hiçbir önemi yok. Çünkü bunlar taraftar değil. Spordaki şiddetle ilgili bu noktada müsamaha göstermeyeceğiz. Bu sezon özellikle 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un çok yakın takipçisi olduğumuzu hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

Geçen sezondan beri bazı şeylerin doğru algılanmadığı yönünde düşüncelerinin bulunduğunu kaydeden Kılıç, "Geçen sezon sonunda Sakarya'da bir çalıştay yaptık, spordaki şiddetle ilgili bazı sonuçlar çıktı. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile buradaki konuları değerlendirdik. Bu noktada hiç müsamaha göstermeyeceğiz. Ülkemize huzursuzluk yaşatmak isteyenlerin, ülkemizde kardeşlik haricinde bir şeyler yaşatmak isteyenlerin önünde biz duracağız. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Spor camiasından ve spora gönül verenlerden şunu rica ediyorum; aramızda sorun çıkaranları ayırın, ayıklayın. Onlardan uzak durun. Çünkü, biz bunların üzerine çok büyük kararlılıkla gideceğiz. İnanıyorum ki, sporun birleştirici gücünü açığa çıkaracağız. Bunu hep beraber yapacağız." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan maç öncesi olaylara karışanların emniyet güçleri tarafından tespit edildiğini kaydeden Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar taraftar değil. Emniyet güçlerimiz olaylara sebep olanları, karışanları tespit etmiş durumda. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra da yargıya teslim edecekler. Bunun da biz takipçisi olacağız. Spor birliğinin, kardeşliğin ortaya çıktığı ve bunun yaşanması gereken bir mecra. Burada federasyona, kulüplerimize, özellikle kulüp yöneticilerine çok büyük sorumluluk düşmektedir. Sahadaki sporcu kardeşlerimizin davranışları da önemlidir ama tribünde olan taraftarların da taraftar olarak bulunmaları, bunu taraftarlık şeklinde yapmaları gerektiğini bir kere daha hatırlatmak istiyorum."

Deplasman yasağının kalkması konusu

Kulüpler Birliği Vakfı'nın gerçekleştirdiği son toplantıda deplasman yasağının kalkması yönündeki kararına değinen Akif Çağatay Kılıç, "Teknik konularda yanlış algılama oldu. Deplasman yasakları ile ilgili kararı İl Güvenlik Kurulları alır. Kulüpler Birliği son yaptığı toplantıda böyle bir tavsiye kararı verdi. Kulüpler Birliği'nin böyle bir temenni de bulunması güzel. Bu konuyu Türkiye Futbol Federasyonu ile bu işten sorumlu kurullar değerlendireceklerdir." şeklinde konuştu.

Olay çıkaranların sporun içindeki azınlık olduğuna dikkati çeken Kılıç, şunları kaydetti:

"Spora, sportmenliğe, sporun birleştirici gücüne hiç yakışmayan olaylar bunlar. Bunlar sporun içerisindeki azınlık bir grubun yapmaya çalıştığı ve spordan da hiçbir şey anlamayan, spor ruhunu anlamamış olan kişilerin ortaya koymuş olduğu şeyler. Buna karşı en kararlı şekilde basınıyla, sporcusuyla, federasyonuyla ve biz siyasi anlamda görevli olanlarla gideceğiz. Herkesten bu noktada amasız ve fakatsız bize destek olmalarını rica ediyorum. Burada takım farklılığı gözetmeyeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement