Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin isimlerini Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) açacağı yeni yurtlarda ve mevcut gençlik merkezlerinde yaşatmak için harekete geçti.

14.08.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin isimlerini Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) açacağı yeni yurtlarda ve mevcut gençlik merkezlerinde yaşatmak için harekete geçti.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit olan Ömer Halisdemir'in isminin Niğde Bor Gençlik Merkezine, helikopterle açılan ateş sonucu şehit düşen Uhud Kadir Işık'ın adının ise Çankırı Gençlik Merkezine verildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Kahraman şehitlerimizin anılarına sahip çıkmak bir vefa borcudur. Önümüzdeki günlerde bu isimlere yenilerini ekleyeceğiz. Rabbim, tarihe isimlerini altın harflerle yazdıran şehitlerimizi, inşallah cennetiyle mükafatlandırsın. Bizleri de onların şefaatine nail eylesin." ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, Türk milletinin 15 Temmuz'da dünyada eşi benzeri görülmemiş bir demokrasi destanı yazdığını, darbe girişiminin devlet ve milletin güçlü iradesiyle püskürtüldüğünü bildirdi.

15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüğünü vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın dik duruşu, halkımızın üstün cesareti ile bu ihanet girişimi engellendi. Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla o gece, adeta ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşlarımız arasında şehit olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar."

"En büyük kahraman halkımızdır"

Türk milletinin bu direnişinin, yeni nesiller tarafından iyi bilinmesi, idrak edilmesi ve unutulmaması gerektiğini belirten Akif Çağatay Kılıç, şehitlerin isimlerini KYK'nın açacağı yeni yurtlara verileceğini duyurdu.

Bu kararı hemen uygulamaya koyduklarını vurgulayan Bakan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz'da ülkemizin bütünlüğüne, demokrasisine ve cumhuriyetimize FETÖ'cü teröristlerce yapılan hain darbe girişimine karşı tanklara ve mermilere göğsünü siper eden ve şehit düşen kardeşlerimizin isimlerini KYK'nın açacağı yeni öğrenci yurtları ile Türkiye genelinde faaliyette bulunan gençlik merkezlerimize vereceğiz. Bu kararımızı hemen uygulamaya koyduk ve iki gençlik merkezimizin ismini değiştirdik. Darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışan hain Tuğgeneral Semih Terzi'yi başından vurarak öldürdükten sonra kendisi de hainlerce şehit edilen ve darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismini Niğde Bor'daki Gençlik Merkezine, helikopterden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Sağlık Meslek Lisesi mezunu Şehit Uhud Kadir Işık'ın adını da Çankırı Gençlik Merkezine verdik. Önümüzdeki günlerde de bunlara yeni isimler ekleyeceğiz. Gazilerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum. En büyük kahraman halkımızdır. Halkımız vatanına, iradesine, demokrasisine sahip çıktı. Halkımız her türlü takdire layıktır. Demokrasi şehitlerinin isimlerinin yer alacağı yurtlarda kalacak öğrencilerimiz ve gençlik merkezlerinde faaliyetlerde bulunacak gençlerimiz bu milli şuurla yetişecek."

"Tecrübe Konuşuyor: İçimizdeki Kahramanlar" programı

Bakan Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra milletin gösterdiği kahramanlık destanının anlatılması ve unutulmaması için Türkiye genelinde "Tecrübe Konuşuyor: İçimizdeki Kahramanlar" adı altında programlar başlatıldığını hatırlattı.

Kılıç, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ortaya koyduğu direniş ve istikbal mücadelesi çağrısına cevap veren ve büyük kahramanlık gösteren vatandaşların bu proje ile o gece yaşadıklarını halkla paylaştığını kaydetti.

Programları sürdüreceklerini belirten Kılıç, "Türkiye'nin bütün illerinde gerçekleştireceğimiz programın ilkini 11 Ağustos'ta, o hain gecede 9 şehit, 84 de gazi veren Ankara'nın Kazan ilçesinde yaptık. Kahramanlıklarını ortaya koyan milletimizin tüm fertlerini, milletimizle buluşturmak ve o gece yaşananları birinci ağızdan halkımıza anlatmalarını istiyoruz. O gece yaşananları unutmayacağız, unutturmayacağız." şeklinde görüşlerini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.

  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi
    17:56 Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi

    Avusturya'daki BM Viyana Ofisi'nde, Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliğinin girişimiyle 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programa, sıfır atık konusunun farklı boyutları ele alındı ve Emine Erdoğan'ın video mesajı paylaşıldı. Türkiye'deki sıfır atık projesi hakkında sunum yapıldı ve AB, Sudan ve Brezilya daimi temsilcileri de katıldı.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.


Advertisement