Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Antalya'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Antalya'da Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Antalya, bir Menderes Türel dönemi yaşadı" dedi.

09.04.2014 16:08  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Antalya, bir Menderes Türel dönemi yaşadı. İlk dönemde ne kadar yoğun bir çalışmanın olduğunu, 5 yıl içinde Antalya'nın nereden nereye taşındığına herkes şahit oldu. Sonra bir ara verildi ama şimdi kaldığı yerden aynı hızla, şevkle, heyecanla Antalya'ya daha büyük hizmetler yapılacaktır" dedi. 12. SportAccord Kongresi için Antalya'ya gelen Kılıç, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti.

Vali Öztürk ve vali yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Kılıç, valilik şeref defterini imzaladı. Ziyarette Vali Öztürk, Bakan Kılıç'a Döşemealtı halısı, EXPO Genel Sekreteri Selami Gülay da 2016 yılında Antalya'da yapılacak Dünya Botanik EXPO'sunun simgesi şakayık çiçeği hediye etti.  Bakan Kılıç, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti. Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Antalya Büyükşehir Belediyesinin AK Parti çatısı altına girmesinde Türel'in emeği ve başarısı olduğunu vurguladı. Bakan Kılıç, "Antalya, bir Menderes Türel dönemi yaşadı. İlk dönemde ne kadar yoğun bir çalışmanın olduğunu, 5 yıl içinde Antalya'nın nereden nereye taşındığına herkes şahit oldu. Sonra bir ara verildi ama şimdi kaldığı yerden aynı hızla, şevkle, heyecanla Antalya'ya daha büyük hizmetler yapılacaktır" diye konuştu.  Menderes Türel'in ilk dönemdeki çalışma heyecanını, azmini çok yakından gördüğünü anlatan Kılıç, Antalya'nın yeniden bir şans yakaladığını ifade etti. Kendisine ihtiyaç duyulduğu takdirde her zaman gereken desteği vereceğini vurgulayan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda gençler ve spor camiası için her yerde yoğun çalışmalar yapılacağını bildirdi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun da Antalya'ya büyük emekleri olduğuna işaret eden Kılıç, kentte daha büyük hizmetlere, çalışmalara, eserlere imza atılacağına inandığını kaydetti.

Antalya'da hizmetin tıkandığı noktada Türel'in büyükşehir belediye başkanlığına geldiğini ifade eden Kılıç, Antalya'nın Türel'e sahip çıkacağına inandığını dile getirdi. "Antalya'yı sporun da başkenti yapacağız" Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de kendisine ilk resmi konuğunun Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç olduğunu hatırlattı. Kılıç ile daha önce yoğun bir çalışma dönemi yaşadıklarını anlatan Türel, kentte birlikte önemli hizmetleri gerçekleştireceklerini kaydetti.  Antalya'nın turizm ve tarımın başkenti olduğunu belirten Türel, "Antalya'yı sporun da başkenti yapacağımız söylemiştik. Bu konuda devam eden çalışmalarımız var, yeni projelerimiz de olacak. Bu projeleri hayata geçirerek, Antalya'yı tarımın, turizmin dışında sporun da başkenti yapacağız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Antalya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement