Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Mersin'de - Son Dakika
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Mersin'de

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Mersin\'de

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mersin’de 500 milyon lirayı aşkın bir yatırımla ve çok kısa bir sürede büyük bir emek sarf edilerek çok başarılı bir Akdeniz Oyunları organizasyonunu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu gerçekten ülkemiz adına büyük bir onur olmuştur” dedi.

26.02.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mersin'de 500 milyon lirayı aşkın bir yatırımla ve çok kısa bir sürede büyük bir emek sarf edilerek çok başarılı bir Akdeniz Oyunları organizasyonunu gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu gerçekten ülkemiz adına büyük bir onur olmuştur" dedi.

Bakan Kılıç, özellikle Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan spor tesislerinde incelemelerde bulunmak ve partisinin seçim çalışmaları için Mersin'e geldi. Kılıç'ın Mersin'deki ilk durağı Mersin Valiliği oldu. Valilik binası önünde Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Kılıç, daha sonra makama geçti. Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Mersin'in kendilerini için farklı bir önemi olduğunu belirterek, "Bizim AK Parti teşkilatı açısından Mersin kardeş ilimizdir. AK Parti teşkilatlarında kardeş il uygulaması vardır ve Mersin Samsunumuzun kardeş ilidir. Dolayısıyla o açıdan da farklı bir önemi var bizim için" diye konuştu.

Mersin'de yapılan Akdeniz Oyunları'na değinen Kılıç, Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e çok büyük bir heyecan kattığını söyledi. Avrupa ve dünyada yaşanan bazı ekonomik sıkıntılar müteakibinde Yunanistan'ın yapamayacağını dile getirdiği bir organizasyonun başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın talimatlarıyla ve Mersin'in çabalarıyla icra edilen çok güzel uluslararası bir organizasyon olduğunu ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Gerçekten 500 milyon lirayı aşkın bir yatırımla ve çok kısa bir sürede büyük bir emek sarf edilerek, AK Parti iktidarlarının ne kadar hızlı bir şekilde ülkemize hizmet verdiğinin de açık bir nişanesi olarak çok kısa süre içerisinde çok başarılı bir Akdeniz Oyunları organizasyonunu gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ediyorum. Bu gerçekten ülkemiz adına büyük bir onur olmuştur."

Milletvekili olmadan önce görevi gereği Başbakan ile Mersin'e defalarca geldiğini aktaran Kılıç, Akdeniz Bölgesi'ne bakan olarak ilk ziyaretinin bugün Mersin'den başladığını kaydetti. Kılıç, "Bu da inşallah burada yapacağımız hem incelemeler hem halkımızla olan birlikteliğimiz noktasında güzel bir ziyaret olacak. Tabi ki burada Yurt-Kurumuzun da önemli bir kapasitesi var, özellikle bu çalışmalarla ilgili olarak da bazı incelemeler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu da, Samsun'dan tanıdığı Bakan Kılıç'ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Akdeniz Oyunları'nın hükümetin 500 milyon TL'yi aşan bir yatırımla Mersin'de gerçekleştirdiği büyük bir spor şöleni olduğunu vurguladı. Spor tesisleriyle Mersin'in dünya çapında bir spor kenti olduğunu dile getiren Güzeloğlu, Mersin'de kent spor kapasitesini daha ileriye taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Kılıç, Mersin'de spor tesislerindeki incelemelerinin ardından esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek ve AK Parti belediye başkan adayları ve partililerle bir araya gelecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement