Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun\'da

Bakan Kılıç: "İnşallah Türk güreşi dünyada ve olimpiyatlarda yeniden ayağa kalksın, Samsun'dan da yeni Yaşar Doğular, yeni Mustafa Dağıstanlı'lar yetişsin, dünyaya bu pehlivanlar 'Türk gibi kuvvetli' dedirtsin.

15.09.2013 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Asarcık Belediyesi'nin Belediye Güreş Sahası'nda düzenlediği 70. Asarcık Panayır Şenlikleri'ne katılarak yağlı güreşleri izledi.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, güreşin olimpiyatlardan çıkarılmasına yönelik girişimler yapıldığını hatırlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Arjantin'de bulunduğu günlerde bununla ilgili oylama yapıldığını anımsatan Kılıç, şunları söyledi:

"Olimpiyatların ilk branşlarından biri olan, ata sporumuz, ecdad yadigarı güreş, 8 Eylül tarihi itibarı ile olimpiyatlardaki varlığını korumaya devam etmektedir. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye'deki 29 tanesi güreşe tahsis edilen Sporcu Kamp Eğitim Merkezlerimizde hem serbest güreş branşında, hem de grekoromen güreş branşında, yeni şampiyonlar, Avrupa şampiyonları, dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları yetiştirmek üzere, hem maddi olarak, hem manevi olarak hükümetimizin sınırsız bir desteğini güreşçilerimize veriyor durumdayız. İnşallah Türk güreşi dünyada ve olimpiyatlarda yeniden ayağa kalksın, Samsundan da yeni Yaşar Doğular, yeni Mustafa Dağıstanlı'lar yetişsin, dünyaya bu pehlivanlar 'Türk gibi kuvvetli' dedirtsin. "

İki senedir Kunduz yaylasında güreşlerin yapılmadığına dikkati çeken Kılıç, "Öyle zannediyorumki iki senedir Kunduz güreşleri yapılmadığı için çevredeki güreş severler güreşe susadı. Bundan dolayıda biraz Asarcık'a olan ilgi bu sene arttı. Bakanlık olarak biz desteğimizi aldık 28-29 Eylül'de Kunduz Yaylasında da pehlivan güreşleri yapılacak. Bafrada Beng, Alaçam'da Kızlan, Vezirköprü'de Kunduz ve Asarcık bütün bu güreşlerin hepsinin yaşaması lazım. Biri olur biri olmazsa eksik kalır. Biri olur biri olmazsa güreş unutulur.  Pehlivanların er meydanında, er kişi kimliğiyle yarışması lazım, güreşmesi lazım, mücadele etmesi lazım ki bu ata sporu gelecek yüzyıllara da taşınabilsin. Gelecekte de gençlerimiz güreşe, güreşmeye devam edebilsin" dedi.

Kılıç, Şükrü Kazan'ın Ünal Karaman'ı yendiği başpehlivanlık müsabakasını izledikten sonra dereceye girenlere madalyalarını vererek şenlik alanından ayrıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement