Bakan Suat Kılıç'tan Yozgat Spor Vadisine Destek - Son Dakika
Politika

Bakan Suat Kılıç'tan Yozgat Spor Vadisine Destek

Bakan Suat Kılıç\'tan Yozgat Spor Vadisine Destek

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Yozgat'ta bin 200 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu ile yarı olimpik yüzme havuzunun temel atma törenine katıldı.

13.11.2013 20:54  Güncelleme: 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta bin 200 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu ile yarı olimpik yüzme havuzunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Av. Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymazcan, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik ve Spor Bakın Suat Kılıç, Yozgat Bozok Üniversitesinde bugün öğrenci sayısının 11 bin öğrenciyi geçtiğini belirterek, "Halen Yozgat'ta 3 bin öğrenci kapasitemiz var. Bu yurdun bitimiyle birlikte 4 bin 200 rakamına ulaşmış olacağız. Bu da 11 bin öğrenciye kıyaslandığında yaklaşık yüzde 40 oranında öğrenci sayısıyla yatak kapasitesi rakamını bize vermiş olacak. Türkiye ortalamasında yüzde 13 düzeyindeyiz Yozgat'ta yüzde 40 yatak kapasitesine ulaşmak demek. Türkiye ortalamasının üç katı yurt yatak kapasitesine erişmek demektir" dedi.

Sorgun İlçe Stadyumu, Saraykent Spor Salonu, Çayıralan Spor Salonu, Akdağmadeni Gençlik Merkezi, Sorgun Gençlik Merkezi inşaatlarının devam ettiğini ifade eden Bakan Kılıç, "Sorgun stadyumunun modernizasyon değil yıkıp yerinde yeniden yapımı kapsayan bir proje. Çayıralan spor salonu ihale aşamasında. Saraykent spor salonu yüzde 99 oranında tamamlandı. Akdağmadeni ve Sorgun gençlik merkezleri ihale aşamasında. Yozgat'taki yatırımlarımızın toplam maliyeti yurtlar yüzme havuzu stadyum futbol sahaları gençlik merkezleri dahil olmak üzere KDV dahil 80 milyon liralık bir gençlik ve spor yatırım paketini Yozgat'ta şuan inşa ediyoruz" diye konuştu.

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından hazırlanan Spor Vadisi Projesi'nde yer alan spor tesislerinin de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacağı sözünü veren Bakan Kılıç, "Bu proje kent spor hayatına önemli canlılık getireceğine inanıyorum. Bu alanda yapılacak olan spor tesislerinin yapımını Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak, diğer kalan işleri ise valilik ve belediyemiz yapacak" şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı ise, bugün Yozgat'ta bugün temeli atılan bin 200 kişilik öğrenci yurdunun yükseköğrenim hayatına ciddi boyutlarda katkı sağlayacağını belirterek, "İlimiz bu yıl ortaöğretim yatırımlarından aldığı 65 milyon liralık yatırım ödeneği ile büyük illerle yarışmış ve yine Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 80 milyon liralık hizmetlerinden de ciddi pay almak suretiyle devlet pastasından kendisine düşen hisseyi almıştır. Geçtiğimiz yıl sessiz sedasız hizmete giren 6 adet sentetik çim sahamız vardır. Yine kapalı spor salonları, gençlik merkezi planlamaları ile yarı olimpik yüzme havuzumuz ve spor vadisi ile ilimiz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımları noktasında göz doldurmaya devam edecektir. Bu yatırımların ilimize kazandırılmasında yoğun emeği ve gayreti olan TBMM Başkanımıza, Başbakan Yardımcımıza, milletvekillerimize, Yozgatlı bürokratlarımıza ve hususen bu eserlerin ilimize planlanmasından ve temel atma noktasına kadar ilgi ve alakasını esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız ve onun kıymetli ekibine teşekkür ediyor bu eserleri ilimize hayırlar ve uğurlar getirmesini diliyorum" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Suat Kılıç'tan Yozgat Spor Vadisine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement