Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Engelli Gençlere Tam Destek - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Engelli Gençlere Tam Destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı\'ndan Engelli Gençlere Tam Destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 10 engelli gencin hazırladığı “Rengarenk Nağmeler “ projesine hibe desteği sağladı.

24.08.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 10 engelli gencin hazırladığı "Rengarenk Nağmeler " projesine hibe desteği sağladı. Proje kapsamında, konserler, Anadolu-Avrupa Müzik Festivali, müzik kursları, eğitimler, geziler, atölye ve saha çalışmaları gibi etkinlikler hayata geçirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında "Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği"nin engelli 10 genç ve ailelerinin hazırladığı "Rengarenk Nağmeler " projesine hibe desteği sağladı.

MÜZİK TEMELLİ PROJE

Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği, engelli bireylere bir yandan istihdam imkanı sağlarken, diğer yandan çeşitli etkinliklere de imza atıyor. Derneğin projesi "Rengarenk Nağmeler " de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sağladığı hibe desteğiyle hayata geçiyor. Müziğin temel alındığı proje kapsamında, Almanya ve Belçika'dan gelen engelli misafirler de ağırlanacak.

KÜLTÜRLERARASI DİYALOG

Yurt dışından gelen konuklara Anadolu müziğinden örnekler sunulacak. Bağlama, davul gibi otantik enstrümanların yapımı hakkında uygulamalı bilgi verilecek. Konserler, Anadolu-Avrupa Müzik Festivali, müzik kursları, eğitimler, geziler, atölye ve saha çalışmaları gibi etkinlikler projede yer alacak. Ortak verilecek konserler ve çeşitli müzik aktiviteleri sayesinde kültürlerarası diyalog sağlanacak. Proje kapsamında, engelli gençlerimiz Almanya ve Belçika'yı ziyaret edecekler.

Proje kapsamında ayrıca Kırıkkale'de açılacak "sosyal mahalle atölyeleri" aracılığıyla Kırıkkaleli engellilerin sosyal hayata dahil olması sağlanacak.

KONUŞAMIYOR AMA ŞARKI SÖYLÜYOR

Serebral Palsi hastası Cansu'nun annesi Deniz Aykutalpoğlu, projeye verdiği destekten dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Rengarenk koro, her türlü çocuğa ve her yaş grubuna açık. Otizmli, serebral palsili, down sendromlu, eğitilebilir zihinsel engeli çocuklarımızdan oluşan rengarenk bir koroyuz. Sadece çocuklara değil, annelere de farkındalık terapisi uygulanıyor.

İki yıldır konserler veriyoruz. Benim kızım zil çalıyor. Konuşamıyor ama 'Rengarenk Koro'yla birlikte inanılmaz bir şekilde şarkı söylemeye başladı. Bütün çocuklar çok mutlu. Onlar duygularını saklayamayan çocuklar. Çocuklarımızın bu girişimini dünya çocuklarına da yaymak istiyoruz. Rengarenk koromuzu dünya bilsin istiyoruz."

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Kılıç, "Projemize toplumun her kesiminden katılım bekliyoruz. Avrupa'da bu tarz faaliyetler ileri noktada, biz de ülkemizde farkındalığını arttırmak istiyoruz. Yabancı ortaklarımız en az bizim kadar heyecanlı. Anadolu müziğini onlara öğreteceğiz. Hibedesteği için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Engelli Gençlere Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement