Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Malazgirt Zaferi'ne Özel Program - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Malazgirt Zaferi'ne Özel Program

Gençlik ve Spor Bakanlığı\'ndan Malazgirt Zaferi\'ne Özel Program

Bakanlık, Malazgirt Savaşı'nın 943'üncü yıl dönümüne yönelik bir dizi etkinlik düzenleyecek.

24.08.2014 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Malazgirt Zaferi'nin 943'üncü yıl dönümü dolayısıyla gençlere tarih bilincinin aşılanması amacıyla bir dizi etkinliğe imza atacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi'nin 943'üncü yıl dönümü kutlamaları, 25-27 Ağustos tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılacağı program kapsamında 1071 gencin bulunacağı Tarih Çalıştayı'ndan 100 sporcunun ter dökeceği "Malazgirt 2071 Koşusu"na, temsili gösterilerden geleneksel oyunlara kadar çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

- İlk etkinlik tarih çalıştayı

Gençlere tarihi sevdirmek ve tarih bilinci verebilmek amacıyla hazırlanan program, yarın Malazgirt Tarih Çalıştayı ile başlayacak. İlk defa hazırlanan çalıştayda, 1071 genç tarihçi bir araya gelecek.

Programın devam edeceği 26 Ağustos'ta yaklaşık 100 sporcunun ter dökeceği Malazgirt 2071 Koşusu yapılacak. Gençlere sporun sevdirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek koşunun ardından, halk oyunu gösterileri, Alpaslan'ın temsili birliğinin tören alanına girişi, geleneksel ata sporları, Anadolu Ateşi gösterisi ve yöresel sanatçı konserleri düzenlenecek.

Kutlamaların üçüncü ve son günü olan 27 Ağustos'taise akademisyenler ve genç tarihçiler Ahlat ilçesinde mezar, kümbet ve arkeolojik saha çalışmaları yapacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Malazgirt Zaferi'ne Özel Program - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement