Gençlik ve Spor Bakanlığı Samsun'un Geleceğini Şekillendiriyor - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Samsun'un Geleceğini Şekillendiriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Samsun\'un Geleceğini Şekillendiriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun’da yaptığı büyük yatırımlarla şehrin çehresini değiştiriyor.

02.04.2015 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun'da yaptığı büyük yatırımlarla şehrin çehresini değiştiriyor.

Futbol stadyumundan gençlik merkezlerine, yüzme havuzundan spor salonlarına kadar gerçekleştirilen yatırımlarla Samsun, Türkiye'de gençlik ve spor alanında 'marka şehir' olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kentteki projeler için yaklaşık 400 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın göreve gelmesinden bu yana kentte, birçok projede önemli aşamalar kaydediliyor. Samsun gençliğinin vizyonuna ve geleceğine çok şey katacak projelerin hayata geçirilmesi için de çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun'un spor ve gençlik altyapısına büyük katkılar sağlayacak, gençlik merkezleri, spor salonları, kamp eğitim merkezleri gibi proje ve ihale aşamasında olan yaklaşık 15 tesisi hayata geçirmek için çalışmalarını hızlandırdı.

"SAMSUN TÜRKİYE'NİN MARKA ŞEHRİ OLACAK"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da yeni Türkiye'ye yakışır yatırımlara imza attıklarını söyledi.

Gençlik ve spor alanında şehrin çehresini değiştiren projeleri hayata geçirdiklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar neticesinde Samsun'u Türkiye'nin marka şehri yapma noktasında emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Samsun'da yaşayan gençlere büyük olanaklar sağladıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Geleceğimizin teminatı olan gençlere, ferah ve aydınlık bir yaşam biçimi sunmak için gece-gündüz çalışıyoruz. Samsunlu gençlerimiz, hem gençlik merkezleri hem de gençlik kamplarındaki projelerle, ülke gençliğine yakışır aktivitelere imza atıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kendine güvenen, başarılı ve sorumluluk sahibi genç nesillere ışık tutmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

96 MİLYON TL'LİK 42 TESİS SAMSUN GENÇLİĞİNİN HİZMETİNDE

Samsun'a yönelik yatırımlara bütün hızıyla devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, yapımı tamamlanan tesisler için toplam 96 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi ve 42 tesisin yapımını tamamladı. Bakan Çağatay Kılıç'ın göreve geldiği 2013 yılı Aralık ayından bugüne 15'ten fazla tesis Samsunluların hizmetine sunuldu. "Yaşayan" tesisler, yeni Türkiye'nin de modern yüzünü en güzel şekliyle gözler önüne seriyor.

244,5 MİLYON TL'LİK 17 TESİSİN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Kente yapılan yatırım konusunda her geçen gün önemli aşamalar kaydeden Bakanlık, toplamda 17 tesisin yapımına ise bütün hızıyla devam ediyor. 244 milyon 550 bin TL'lık yatırımla yükselen projeler arasında; 33 bin kişilik yeni stadyum (yapımı yüzde 65 seviyesinde), Atakum yüzme havuzu (yapımı yüzde 75 seviyesinde) gibi ülke sporuna yakışır dev tesisler yer alıyor.

30 BİNDEN FAZLA SAMSUNLU KENDİNİ GENÇ GİBİ HİSSEDİYOR

Samsunlular, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Merkezlerinde kendilerini genç gibi hissetmenin mutluluğunu yaşıyor. 33 bin 124 üye, Alaçam, İlkadım, Çarşamba, Bafra, 19 Mayıs, Atakum ve Fazıl Kadı Gençlik Merkezlerinde, Kuran-ı Kerim, Osmanlıca, hüsn-ü hat, tezhip, ebru, kitap okuma, tiyatro, etkili konuşma ve hitabet, edebiyat, fotoğrafçılık, sinema, ağaç oymacılığı, ahşap yazı, ahşap boyama, kumaş boyama, vitray (cam üzerine boya), filografi (tel ve çivi ile örme sanatı), kaligrafi (güzel yazı sanatı), halk oyunları, resim, müzik, bilgisayar işletmenliği, fizik ve tarih eğitimleri alıyor.

Gençler, merkezlerdeki kişisel gelişim kurslarında ise yıl boyunca değerler eğitimi, beden dili, etkili iletişim, zaman yönetimi, işaret dili, kariyer planlama, hızlı okuma, proje döngüsü, liderlik, problem çözme ve karar alma, diksiyon, motivasyon, öfke kontrolü, yaratıcı drama, takım çalışması, etkili sunum teknikleri, mental aritmetik, protokol ve görgü kuralları, müzakere teknikleri, kriz yönetimi, duygusal zeka ve sportif faaliyetlerine katılıyor.

GENÇLİK KAMPLARININ ATEŞİ SAMSUN'DA YANACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı gençlik kamplarında ise yaklaşık 3 bin 500 genç Samsun'da bir araya gelmenin ve birlikte vakit geçirmenin heyecanını yaşayacak. Kamp programı kapsamında 19 Mayıs Gençlik Kampı'nda bu yıl bin 620 genç, unutulmayacak deneyimlere ve aktivitelere tanıklık edecek. Nebiyan Gençlik Kampı'nda buluşacak bin 760 genç ise serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirme fırsatını yakalayacak.

14 Haziran-11 Eylül tarihlerinde düzenlenecek kamplarda gençlerin, keyifli vakit geçirmeleri, sosyal yaşamı öğrenmeleri, zorluklarla mücadele edebilmeleri, eğlenceli yollarla birçok konu başlığında öğrenme becerisini kazanmaları hedefleniyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanlığı Samsun'un Geleceğini Şekillendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement