Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Aydın Doğan Efendinin Gazeteleri Çanaklık Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Aydın Doğan Efendinin Gazeteleri Çanaklık Yapıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Gazze'de yaşanan katliamın ardından çeşitli manipülasyonlarla karşı karşıya olduklarını iddia ederek, "Türkiye'de bir tezvirat çetesi var. Sabahtan akşama kadar tezvirat yapıyorlar, dedikodu üretiyorlar.

24.07.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Gazze'de yaşanan katliamın ardından çeşitli manipülasyonlarla karşı karşıya olduklarını iddia ederek, "Türkiye'de bir tezvirat çetesi var. Sabahtan akşama kadar tezvirat yapıyorlar, dedikodu üretiyorlar. Allah selamet versin, Aydın Doğan efendinin gazeteleri de buna çanaklık yapıyorlar sabahtan akşama kadar. Yok Türkiye jet yakıtı satışı yapıyormuş, yok gemiler şöyle taşıyormuş, yok birçok ticaret ilişkisi söz konusuymuş. Bizim samimiyetimizi millet nezdinde sorgulamaya yönelik yeni bir tezvirat çetesi hareketi söz konusu." dedi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı'nın düzenlediği bazı programlara katılmak üzere şehre gelen Soylu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret etti ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ziyarete Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve diğer partililer de katıldı. Son yerel seçimlerde seçilen Başkan Uğur'u tebrik eden Genel Başkan Yardımcısı Soylu, emeği geçen herkese teşekkür etti. 10 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye tarihinin, bu toprakların önemli bir seçimi olduğunu hatırlatarak, "Biz bu seçime önem veriyoruz. Biz 350 yıllık bir hayalimizle inşallah 10 Ağustos'ta buluşacağız. 10 Ağustos'ta bu millet şiddetle değil, terörle değil, silahla değil, baskıyla değil, zulümle değil, sandıkla birlikte millet ve devlet muhabbeti yeniden başlayacak. Millet kendi içerisinde yeni bir mukavele imzalayacak. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, inşallah Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacak." şeklinde konuştu. 350 yıllık büyük bir fırsatın büyük milletin önünde durduğunu ifade eden Soylu, "Etrafımızdaki topraklarda büyük bir karmaşıklık söz konusuyken Türkiye'yi bu karmaşıklıktan çekip alan, ülkenin istikrarını, huzurunu, ekonomik büyümesini gerek dış etkilerden gerekse iç etkilerden arındıran ve 12 yıl boyunca bu arabaya kaza yaptırmadan her türlü tezgaha, kumpasa ve ahlâk dışı olaylara karşı milletiyle beraber bir gelecek oluşturmaya çalışan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı bir kere, on kere, yüz kere, bin kere, on bin kere, milyon kere ve milyar kere hakkıdır. Kararı büyük milletimiz verecek." dedi.

Önceki gece yapılan emniyet mensuplarına yönelik gözaltıları da değerlendiren Süleyman Soylu, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Devletin kendi içerisindeki başka bir paralel yapılanmaya müsaade edilemez. 77 milyonun Ssayın Başbakanımız'a verdiği yetki, devletin tekli yetkisidir. Devletin çiftliği, devletin üçlüğü ve devletin beşliği, devletin ikiliği gibi söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesinde, özellikle birtakım grupların bir insan üzerinden devlete tahakküm etmesi, devleti bir şekilde bizim inançlarımız dolayısıyla kuşatması konusunda net bir ifade ve irade söz konusudur. Bu konuda tavrımız nettir. 30 Mart'a hangi şartlarla girdiğimiz, 17 Aralık ve 25 Aralık'ın yeni Türkiye'nin kapılarını kapatmak için tezgâhlandığını hem bizim milletimiz hem de etrafımızda bu olayları seyreden bütün dünya bilmektedir." ifadelerini kullandı.

'BUGÜN HUKUK DEVLETİ ÖNÜNDE HESAP GÜNÜDÜR'

"Bugün hukuk devleti önünde bu konunun hesap günüdür." diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Kim olursa olsun, biz dahil olmak üzere eğer böyle bir paralel yapılanma, hukuk devletinin, demokrasinin ve milli iradenin dışında bir anlayış ortaya koyacaksa bu hesaba biz de çekilmeliyiz, herkes çekilmeli. Bunun için hangi alanda olursa olsun, devlette paralel bir yapılanma ortaya koyma iradesi gerçekleştirenlerin tamamının kökü kazınmalı. Bizim devletten beklediğimiz budur, başka bir şey değil. Tamamının kökü kazınmalıdır. Bunun üzerinden bir acınası hikâyeler ve masallar oluşturmaya hiç gerek yoktur, çünkü bir ülkenin başbakanına ve bakanlarına oluşturulan birtakım senaryolar, davalar nakşetmek ve ondan sonra da sadece ülkenin başbakanını değil, bir milleti mahkûm etmek büyük bir tuzağın adıdır. Bu tuzağa Türkiye düşmemiştir, bu tuzağa millet düşmemiştir ve bu tuzağa siyaset düşmemiştir. Millet bu tuzağı, 30 Mart 2014 seçimlerinde verdiği talimatla bozmuş, 'Siz bu paralel yapının kökünü kazıyın.' diye bir anlayışı ortaya koymuştur. Herkes kendi haddini ve herkes kendi sınırını bilecek. Eğer bir paralel yapılanma üzerinden devlet idare edilecekse buna Türkiye Cumhuriyeti Devleti denmez, buna bir çadır devleti denir. Bugün milletin devleti var. Gerekli hazırlıklar yapılıyor, yapılacak. Bundan sonra da yapılacaktır. Kimsenin haksız, hukuksuz ve usulsüz bir şekilde yargılanması söz konusu olamaz ama gözümüzün önünde olan olayları elbette görmezden gelemeyiz. İki konu bizim için önemlidir. Birisi çözüm süreci, birisi de paralel yapı. Bu iki konuda AK Parti'nin iradesi, hiçbir şekilde sarsılmaz bir anlayışla devam etmektedir."

DEMİRTAŞ'A 'DESTE BOY' BENZETMESİ

Gazze'de yaşanan olaylara ilişkin bir soru üzerine tepki gösteren Soylu, çeşitli manipülasyonlarla karşı karşıya olduklarını söyledi. Türkiye'de bir tezvirat çetesi olduğunu ifade ederek, "Sabahtan akşama kadar tezvirat yapıyorlar, dedikodu üretiyorlar. Allah selamet versin Aydın Doğan efendinin gazeteleri de buna çanaklık yapıyorlar sabahtan akşama kadar. Yok Türkiye jet yakıtı satışı yapıyormuş, yok gemiler şöyle taşıyormuş, yok birçok ticaret ilişkisi söz konusuymuş. Bizim samimiyetimizi millet nezdinde sorgulamaya yönelik yeni bir tezvirat çetesi hareketi söz konusu. Bunların her birisi uydurmadır ve gerçek dışıdır. Türkiye'de tabanı olmayan dedikodulardan ibarettir. Bütün diplomatik ilişkilerini askıya alan bir ülke, İsrail devletinden ne bekleyebilir ki? Bu dünyanın gözü önünde oluyor. Bizim İsrail'le ilişkilerimizin yumuşaması konusunda Amerika Başkanı ve bütün dünya devreye giriyor. Burada tavrı gösteren, Türkiye adına Recep Tayyip Erdoğan'dır." değerlendirmesinde bulundu.

Süleyman Soylu, kendisine kıspet maketi hediye edilmesi üzerine cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Başbakan Erdoğan'ı televizyon kanalında tartışmaya davet ettiğini hatırlatarak, "Hiç deste boyla başpehlivan karşı karşıya gelir mi? Kurtdereli güreşlerine gelsin, ne olduğunu bir görsün. Ondan sonra başpehlivanlığa soyunabilecek mi soyunamayacak mı, millet ona gerekli cevabı verir."

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Aydın Doğan Efendinin Gazeteleri Çanaklık Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı
    18:07 Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, aracında uyuşturucu madde bulunan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Odunpazarı ilçesinde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu ve yapılan kontrollerde 558 gram bonzai ve 4 sentetik ecza ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli, adli makamlar tarafından cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

  • Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı
    18:05 Antalya Grand Slam Judo Turnuvası Başladı

    Dünyanın en prestijli judo turnuvalarından Antalya Grand Slam, Antalya'da başladı. Türkiye'yi 21 kadın ve 25 erkek sporcu temsil ediyor. Turnuvaya 93 ülkeden toplam 652 sporcu katılıyor. İlk gününde 48, 60, 66 kiloda müsabakalar yapıldı. Milli judocu Sıla Ersin gümüş, Salih Yıldız ise bronz madalya kazandı. Turnuva 31 Mart'ta sona erecek.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti
    18:05 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ'da esnafı ziyaret etti. Göktaş, Tekirdağ programı kapsamında Çerkezköy ilçesine geldi. Atatürk Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Göktaş, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi. Göktaş, ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel ve Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Abdullah Öğe'ye destek istedi. Göktaş, Tekirdağ gelini olduğu için sık sık kente geldiğini söyledi. Seçimin önemli olduğunu ifade eden Göktaş, Tekirdağ'a eser ve hizmet siyaseti gelsin istediklerini belirtti.

  • Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek
    18:05 Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Karya dönemine ait 2 bin 500 yıllık kaya mezarının çevresi düzenlenecek. Mezarın çevresi temizlenecek, yürüyüş güzergahı gibi çalışmalar yapılacak ve turizme kazandırılacak. Mezarın Lykia tipi olduğu ve milattan önce 4. yüzyılda yaşamış önemli bir aileye ait olduğu tahmin ediliyor.

  • Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı
    18:02 Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı

    ORC Araştırma'nın yayınladığı son anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan ankete katılanların yüzde 42,4'ü Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini belirtirken, yüzde 41,3'ü Murat Kurum'u tercih etti. Diğer adayların destek oranları ise daha düşük seviyelerde kaldı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.


Advertisement