Genel Cerrahlar İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Genel Cerrahlar İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor

Genel Cerrahlar İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor

Batman Bölge Devlet Hastanesi genel cerrahları başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi.

26.01.2015 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Bölge Devlet Hastanesi genel cerrahları başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi. 73 yaşındaki erkek hastaya yapılan Abdominoperineal Rezeksiyon (Miles) operasyonu ve karaciğer segmental rezeksiyonu ile kalın bağırsağın son kısmı rektum ve anal kanal yani alttan makatın tamamının çıkarılması operasyonu ile genel cerrahlar zoru daha başardı.

Ender yapılan bir ameliyat olduğuna dikkat çeken Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi doktorları Beşir Şimşek, Salih Demirelli ve Emre Gündoğdu, birlikte iyi bir ekip olduklarını, ileri merkezlerde yapılan ameliyatları Batman Bölge Hastanesi'nde de başarı ile yaptıklarını dile getirdi.

Cerrahlar, gerçekleştirdikleri ameliyat ile ilgili şu açıklamada bulundu:

"73 yasındaki Yasin Yıldız karın ağrısı kabızlık ve kilo kaybı şikayetiyle hastanemize başvurdu. Makattan yapılan muayene ve kolonoskopi sonucunda rektum 2 santimetresinde kitleye rastlandı. Yapılan ileri tetkikler sonucu karaciğer sol lob da metastaz (sıçrama) olduğu görüldü. Hastaya Abdominoperineal Rezeksiyon (Miles) operasyonu ve karaciğer segmental rezeksiyonu yapıldı. Bu operasyonda kalın bağırsağın son kısmı, rektum ve anal kanal yani alttan makatın tamamı çıkarıldı ve bağırsak karın ön duvarına ağızlaştırıldı. Karaciğerdeki kitleyi çıkardık. Ameliyatın 7. gününde hastayı şifayla taburcu ettik." - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genel Cerrahlar İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement