Genel Kurul'da Bakan Yıldız'ı Başbakan Davutoğlu Aradı - Son Dakika
Güncel

Genel Kurul'da Bakan Yıldız'ı Başbakan Davutoğlu Aradı

Genel Kurul\'da Bakan Yıldız\'ı Başbakan Davutoğlu Aradı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını cevaplayacağı sırada Başbakan Ahmet Davutoğlu aradı.

10.09.2014 16:59  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını cevaplayacağı sırada Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan telefon gelince cevaplamayı geciktirdi. Bakan Yıldız, özür dileyerek "Sayın Başbakanımızla önemli bir görüşme yapıyordum." dedi. Ardından soruyu cevapladı.

EN PAHALI DOĞALGAZ İRAN'DAN

TBMM Genel Kurulda 'Azerbaycan Trans- Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemi Hakkında Anlaşmanın Değişikliğine Dair Kanun Tasarısı' görüşmelerinde söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekillerine bilgilendirme yaptı. Bilinenin aksine Türkiye'nin en pahalı doğalgazı Azerbaycan'dan almadığını belirten Bakan Yıldız, "Türkiye'nin aldığı en pahalı doğalgaz İran'dan aldığı doğalgazdır. Türkiye bununla alakalı itirazlarını ortaya koymuştur. İranlı meslektaşlarımızla yaptığımız toplantılarda sonuç alınacak ve doğal gaz fiyatını indirecek bir noktaya gelinmemiştir. O yüzden uluslararası tahkim kuralları işletilmiştir. İran tahkiminin sonucunun ise bu ay sonu belli olacak" dedi.

GENEL KURUL'DA BAŞBAKAN ARADI

Ardından bakan Yıldız, komisyon sırasına geçerek oturdu. Bu sırada TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, soru-cevap bölümüne geçildiğini söyledi. Bakan Yıldız'a sadece HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan bir soru sordu. Bu sırada ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı cep telefonundan Başbakan Ahmet Davutoğlu aradı. Kaplan, sorusunu tamamladıktan sonra TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Yıldız'ı uyararak cevap vermesini istedi. Ancak ağzını eliyle kapatarak Bakan Yıldız, telefon görüşmesini yaklaşık 1 dakika daha sürdürdü. Telefonunu kapattıktan sonra Genel Kurul'dan özür dileyen Yıldız, Başbakan Davutoğlu ile önemli bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Yıldız, ardından Kaplan'ın sorusunu cevapladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genel Kurul'da Bakan Yıldız'ı Başbakan Davutoğlu Aradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement