Genel Kurul'da 'İzmir' Polemiği - Son Dakika
Politika

Genel Kurul'da 'İzmir' Polemiği

TBMM Genel Kurulu’nda CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan arasında ‘İzmir’ polemiği yaşandı.

01.06.2016 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan arasında 'İzmir' polemiği yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda 'İzmir' polemiği çıktı. CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, gündem dışı söz alarak, İzmir sorunlarından bahsetti. Balbay, İzmir'in toplam kamu harcamalarından yüzde 2 pay aldığını ifade ederek, Ankara'da 2015 yılında kişi başına düşen kamu harcamalarının 815 dolar iken İzmir'in 389 TL'ye kadar düştüğünü hatırlattı. Balbay, "Ankara metrosunun tamamını Ulaştırma Bakanlığı üstlenmiş, yatırımı tamamlamıştır. Binali Yıldırım İzmir'den milletvekili olduğunda, '2011 yılında 35 projeyle geldim' demişti. Bu projeden sadece 2 tanesi gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

Balbay, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'in haklarının verilmesini isteyerek, "İzmir'i aldatamazsınız, kandıramazsınız, İzmirli uyanıktır" şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olduğunu hatırlatarak, "Ankara'ya yaptığınız yatırım Kars'a da, Trabzon'a da hizmet eder. Önemlisi İzmir'e de hizmet eder. Ankara'daki projeleri kişi başına bölerken bu pencereden bakarak bölmeniz lazım. İzmir'de yapılan Çandarlı Limanı'nı yok saymanız lazım, Kemalpaşa- Turgutlu demiryolunu yok saymanız lazım, İzmir'e yapılan marinaları ve balıkçı barınaklarını yok saymanız lazım" diye konuştu.

Balbay, İzmir Belediyesi'nin kredisinin hükümetin kredisinden 8 kat fazla olduğunu belirterek, "Unutmayın İzmir'e yapılan yatırım, Türkiye'ye yapılmış demektir. Çandarlı Limanı'nı örnek verdi. Gitsin, görsün. Başlamadı ki. Sadece temelini attınız. 600 milyon liralık İzmir Limanı'na yatırım planlamıştınız. 200 milyon lira verdiniz" ifadelerini kullandı.

Arslan ise amaçlarının hizmet olduğunun altı çizerek, "Çandarlı Limanı'nın dahil altyapı çalışması yapılmıştır. Yap işlet devret projelerde yöntem budur. Çandarlı Limanı sadece İzmir için değil, Türkiye için önemli bir projedir. Orta Asya'dan gelen yüklerin Anadolu'da açık denizlere açılması için önemli bir limandır. Ankara metrolarının yarı parasını Ankara Belediyesi harcamıştı. Bir kısmını Ulaştırma Bakanlığı devraldı, yaptı" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Genel Kurul'da 'İzmir' Polemiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement