Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti Atabek: "AK Parti iktidarlarının temel hak ve hürriyetlerde büyük genişleme, rahatlama ve demokratik ortam oluşturduğunu, Türkiye’nin ilk başörtülü bakan yardımcısı olarak bizzat.

10.02.2015 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Atabek, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Adapazarı Kurucu İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, İl Kadın Kolları Başkanlığı, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde güçlenen kutlu yürüyüşün Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde sürdüğüne belirten Atabek, Sakarya'nın yeni Türkiye yolunda güçlü şekilde yerini alması için dün olduğu gibi bundan sonra da çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Atabek, Erdoğan, Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın teveccühünü alıp büyük onurla sürdürdüğü Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı görevinden bugün itibarıyla AK Parti milletvekili aday adayı olmak için ayrıldığını bildirdi.

Görevi süresince ağır sorumluluk almış olmanın hissiyatı içinde olduğunu belirten Atabek, bu ağırlığı Sakaryalılar'ın kendilerine verdiği güçle omuzladıklarını bildirdi.

Ailenin sağlam dinamikler üzerine inşa edilmesi gerekliliğine inandıklarını ifade eden Atabek, Bakan İslam ve yol arkadaşlarının desteğiyle sosyal politikalarla ilgili birçok proje ve çalışma yürüttüklerini vurguladı.

Atabek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Başörtülü olduğumuz için bir dönem kapıları bize kapanan devlet yapısından, AK Parti'nin sadece ülkemizi 'başörtüsü' konusunda değil, her kesimden insanın hak ve hürriyetlerini teslim etme noktasına getirmesini birlikte yaşadık. AK Parti iktidarlarının temel hak ve hürriyetlerde büyük genişleme, rahatlama ve demokratik ortam oluşturduğunu, Türkiye'nin ilk başörtülü bakan yardımcısı olarak bizzat tecrübe ettim.

'Yeni Türkiye için yeni şeyler söylemek lazım' diyerek, bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de hangi görev tevdi edilirse edilsin, her kademesinde hiç yılmadan, büyük özveri ve gururla hizmet ettiğim AK Parti'nin neferi olarak Sakarya'dan milletvekili aday adayı olmak için bugün itibariyle görevimden ayrıldığımı tekrar belirtir, istişare ederek almış olduğum bu kararın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan dileyerek, en derin saygılarımı sunarım."

Özgeçmiş

1981 yılında İstanbul'da doğan Atabek, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Fizik ve İngilizce Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü "Kadın Bakış Açısından Kadına Yönelik Şiddet" konulu Yüksek Lisans tezini tamamlayan Atabek birçok görevde bulundu.

Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Atabek, Z Kuşağının 2023 Vizyonu, Kadına Yönelik Şiddet, Liderlik ve Hitabet, Takım Çalışması, İletişim Teknikleri, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği konularında eğitimler verdi.

Evli ve bir çocuk sahibi olan Atabek, İngilizce ve Almanca biliyor. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement