Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Politika

Genel Seçime Doğru

CHP'de, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları sürüyor.

19.02.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları sürüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Salı günü başlayan ve 24 Şubat'a kadar sürecek başvurularda bugüne kadar 800 dosya alındı.

Partinin, 85 seçim çevresinin 55'inde önseçim kararı almasının, yoğunluğun da az olmasına neden olduğu vurgulanırken, başvuru yoğunluğunun son üç günde artması bekleniyor.

Aday adaylık için onaylanan resmi başvuru sayısının ise 150 civarında olduğu bildirildi.

-Kılıçdaroğlu'nun dosyası da alındı-

Merkez Yönetim Kurulu'ndan ilk başvuruyu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yaparken, diğer üyelerin dosya aldığı ancak henüz başvuruda bulunmadığı öğrenildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dosyasının alındığı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun hangi ilden aday olacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın ön seçim yönteminin uygulanacağı Antalya'dan aday adaylığı başvurusunda bulunduğu CHP'de, Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş da aynı ilden başvuru yaptı.

Denizli Milletvekili Adnan Keskin de yine adayların önseçimle belirleneceği Denizli'den aday adaylığı başvurusunda bulundu. Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de kendi illerinden aday adaylığına başvurdu.

CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul Beyoğlu'nda aday gösterdiği Aylin Kotil de milletvekilliği aday adaylığı için dosya alanlar arasında.

Başvuruları parti genel merkezinde alan CHP'de, kontenjan adaylığı için başvuracaklardan 7 bin 500 lira, önseçime girecek adaylardan 5 bin lira, kadınlar, engelliler ve gençlerden ise 2 bin 500 lira ücret alınıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement