Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Politika

Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvuru bugün sona erdi.

01.03.2015 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvuru bugün sona erdi.

Alınan bilgiye göre, milletvekili aday adaylığı için onaylanan resmi başvuru sayısı 2 bini aştı.

Kontenjan adaylığı başvurusunda bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi belirtilmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, kontenjandan İstanbul 1. Bölge milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulundu.

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Mustafa Sarıgül ile Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş da İstanbul 2. Bölge'den ön seçim adaylığı başvurusu yaptı.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul 3. Bölge'den, İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay ise İzmir 2. Bölge'den ön seçim adaylığı başvurusunda bulundu.

Parti Meclisi üyesi Şenal Sarıhan da Ankara'dan kontenjan adaylığı için başvurdu.

CHP Merkez Yönetim Kurulunun eski üyelerinden Hakkı Süha Okay Ankara'dan ön seçim, eski devlet bakanlarından Mehmet Sevigen İstanbul 2. Bölge'den ön seçim başvurusunda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul 2. Bölge kontenjan adaylığı için başvuru yaparken, Veli Ağbaba eğilim yoklaması yönteminin uygulanacağı Malatya'dan aday adayı oldu.

Baykal ile Savaş Antalya'dan aday adayı-

Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise Ankara 1. Bölge kontenjan adaylığına başvurdu. Kontenjan adaylığı için başvuran MYK üyelerinden Yakup Akkaya'nın da bölgesi belirtilmedi.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, ön seçim yönteminin uygulanacağı Antalya'dan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Grup Yorum'un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı da kontenjan adaylığı için başvurdu.

CHP'de, 85 seçim çevresinin 55'inde ön seçim kararı alınmıştı. Üyelerin katılımıyla gerçekleştirilecek ön seçim 29 Mart'ta yapılacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da FETÖ hükümlüsü yakalandı
    11:23 Afyonkarahisar'da FETÖ hükümlüsü yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi.

  • Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak
    11:20 Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak

    Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 5 bin 164 sandıkta 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak. Adana'nın ilçelerinde ise toplamda 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak.

  • Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı
    11:18 Edirne'de 159 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de bir haftada yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 159 düzensiz göçmen yakalandı. Güvenlik güçleri denetimlerini sürdürerek göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Milli Savunma Bakanı: Savarona Haziran Ayı Sonunda Seyir Yapabilir Hale Gelecek
    11:14 Milli Savunma Bakanı: Savarona Haziran Ayı Sonunda Seyir Yapabilir Hale Gelecek

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası Savarona'nın haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesinin planlandığını bildirdi. Bakan Güler, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan'ın 'Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi'nin müze haline getirilmesi' hakkında yazılı soru önergesini yanıtladı.

  • Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:14 Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapılan toplantıda, 2023 yılında ilimizde yapılan çalışmalar değerlendirilerek 2024 yılı için yapılması gereken konular ele alındı. Vali Aksoy, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin en üst noktaya çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

  • Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı
    11:14 Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde bir araçta Afganistan uyruklu 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan bir kişi ise tutuklandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Kontrolde, bir araca, bir çocuk can yeleğine, bir el hava pompasına, sekiz şambrel ve 11 bin 400 TL'ye el konuldu.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sosyal Medyada Yarışıyor
    11:12 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sosyal Medyada Yarışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayları, seçim sürecinde sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanarak halka ulaşıyor. İYİ Parti'nin adayı Turhan Çömez, en fazla takipçiye sahip olan aday olarak öne çıkıyor.

  • Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti
    11:11 Özdemir Manavoğlu, ÇMO Antalya Şubesini Ziyaret Etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Manavoğlu, toplantıda Antalya'nın sorunları ve çözüm önerilerini paylaşarak, kente değer katan projeler yapacaklarını belirtti.

  • Seren Serengil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekliyor
    11:10 Seren Serengil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekliyor

    Seren Serengil, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçim öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. Serengil, İstanbul'un güzelliğini gölgeleyen her şeyden arındırılması gerektiğini belirterek, İmamoğlu'nun rakibinin olmadığını ve kesinlikle kazanacağını söyledi.


Advertisement