Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Genel Seçime Doğru

İstanbul'da, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) alınan 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimine ilişkin seçmen listeleri askıya çıkarıldı.

14.03.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) alınan 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimine ilişkin seçmen listeleri askıya çıkarıldı.

Muhtarlar tarafından teslim alınan seçmen listeleri, muhtarlık binalarında vatandaşların görebileceği yerlere asıldı.

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi muhtarı Yakup Toraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların seçmen listelerini kontrol etmesi gerektiğini söyledi.

Listelerin muhtarlık binalarına asıldığını belirten Toraman, listede ismi olmayanların nüfus ve vatandaşlık işleri müdürlüklerine başvurması gerektiğini kaydetti.

Toraman, listelerin 27 Mart Cuma günü askıdan indirileceğini hatırlatarak, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Toraman, "Sabahın erken saatlerinden itibaren mahalleli listeye büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlarımız aynı zamanda listeleri internette de görebilecek. Seçim umarım ülkemiz için hayırlı, uğurlu olur" diye konuştu.

Memleketi Kırklareli'ye gitmeden muhtarlığa gelerek seçmen listesini kontrol eden Nurettin Ayas ise "Oyumu nerede kullanacağımı öğrenmeden memlekete gitmek istemedim. Sabah uyanır uyanmaz muhtarlığa geldim. Umarım ülkemiz bu seçimlerle daha da gelişir. Seçim ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Süleyman Çengel de sabah saatlerinden itibaren mahallelinin muhtarlığa akın ettiğini ifade ederek, "Listelere ilgi çok büyük. Özellikle yaşlı amcalar ve teyzelerimiz oyunu nerede kullanacağını öğrenmek için sabah saatlerinde buraya geldi. İlk kez oy kullanacak bazı gençlerimiz de heyecanla ilk kez oy kullanacakları için ilgi gösterdi. Umarım seçime katılım da yüksek olur" şeklinde konuştu.

YSK'nın internet sitesinden seçmen bilgileri bugünden itibaren sorgulanabilecek. Seçmen listeleri 27 Mart'a kadar askıda kalacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement